„Szégyen önmagára és szégyen városára nézve is” – Siófok polgármestere a cigány kisebbségi vezetőről

„Szégyen önmagára és szégyen városára nézve is” – Siófok polgármestere a cigány kisebbségi vezetőről

Bottal fenyegetőzött és szitkozódott a Lungo Drom és a Fidesz által támogatott siófoki Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Németh Zsolt a város főutcáján – látható az N1TV birtokába került amatőr felvételen, amelyet kedden az Alfahír is közzétett. Az N1TV megkereste Némethet, aki elismerte, hogy valóban ő szerepel a felvételen, de nem akart nyilatkozni. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere szerint kulturált, magára kicsit is adó ember nem viselkedhet így, „szégyen önmagára és szégyen városára nézve is”.

A polgármester az Alfahírnek eljuttatott közleményében azt írja: Németh Zsolt viselkedése a büntető törvénykönyvben rögzített ’garázdaság’ bűncselekményének minden tényállási elemét kimeríti, és bárki más részéről is elfogadhatatlan, de egy felesküdött kisebbségi politikus-vezető, egy városi képviselő-testületi külsős tag esetében különösképpen.

“Elpusztítalak innen b***d meg!” – fényes nappal támadt a siófoki cigányvezér

Múlt hét pénteken, fényes nappal támadt egy társaságra Németh Zsolt, a siófoki Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a város főutcáján. Az N1TV birtokába került amatőr felvételen jól kivehető, hogy Németh egy bottal felszerelkezve többször is egy ismeretlen személy felé indul, akit folyamatosan szid. Németh Zsolt a Lungo Drom támogatásával lett kisebbségi vezető a városban.

„Nem tudom az előzményeket, egy dolog azonban bizton állítható: így kulturált, magára kicsit is adó ember nem viselkedhet. Szégyen önmagára és szégyen városára nézve is”

– közölte lapunkkal Lengyel Róbert.

A polgármester szerint, aki a felvételt megtekinti, egyet ért vele abban, hogy Németh Zsoltnak haladéktalanul távoznia kell a siófoki közéletből, elnöki mandátumáról, bizottsági tagságáról le kell mondania. Lengyel abban is bízik, hogy Fidesz helyi alapszervezete csatlakozik a felhívásához, és delegáltjukat szintén távozásra szólítják fel a testület Nemzeti Erőforrás Bizottságának tagjai sorából.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »