„Szégyellem magam, hogy amit ígértem, nem teljesült”

„Szégyellem magam, hogy amit ígértem, nem teljesült”

„Mindenkit megnyomorít, engem is megvisel lelkileg, hogy így szereplünk. Szeretném, ha úgy teljesítenénk, ahogy azt a Diósgyőr megérdemli” – mondta Horváth Ferenc a Mezőkövesdi elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatón.

A DVTK vezetőedzője jelezte, életében nem dolgozott ennyit, jelenleg ugyanis napi tizenkét órában azzal foglalkozik, hogy miként lehet kijönni a gödörből. (A csapat az előző öt fordulóban négyszer kikapott és csak egy döntetlent játszott.)

„Abban, hogy a csapat így szerepel, én is ugyanúgy benne vagyok, mint a játékosok, ugyanúgy vállalom érte a felelősséget. Ez hozzátartozik a munkához, együtt kell élni ezzel a feszültséggel.”

Mint mondta, ha játékoskorában ilyen helyzetbe került, akkor lehajtotta a fejét, és ment előre. „Mindenkinek dolgoznia kell, mint az őrült, kisül belőle valami. Égetően szükség van a pontokra” – tette hozzá a tréner.

Horváth őszintén vallott korábbi ígéretéről is: „Ígértem itt valamit, hogy csontzene lesz, hogy nem megy el senki könnyen. Leginkább azért szégyellem magam, hogy nem teljesült. Van olyan játékos, akit kitettem a keretből, és van, akit szívem szerint kitennék, de nem tudok. Olyan lehetőségem nincs, hogy ész nélkül elkezdjek vagdalkozni, és bárkit is kitegyek a keretből.” Erre példaként azt említette, hogy a háromhetes felkészülést tizenkét játékossal végezte. A Gyirmót ellen tizennégy emberre számított, a mostani, Eger elleni találkozóra nevezett tizenhat emberből kettőt csak azért vitt el, hogy ne „nézzenek ki rosszul”.

„A hibát ott követtem el, hogy nem ismertem a csapatot teljesen, és magamból indultam ki, hogy játszottam itt, hogy tudom, mit jelent itt pályára lépni. A keretben sok olyan játékos van, aki ezt nem fogja fel. Van sok olyan klub, ahol lehet focizgatni, egyszer nyersz, egyszer nem. Ez a hely, ez a közeg nem ilyen, itt nem engedheti meg az ember, hogy így játsszon” – fejezte be gondolatmenetét.

A Mezőkövesd elleni meccsről úgy vélekedett, hogy az nyer majd, aki hidegebb fejjel játszik. Szüksége is lesz a DVTK-nak a három a pontra, hiszen a szurkolók már torkig vannak a csapattal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »