Szegény gazdagok, avagy Matovič, a hajléktalan

Szegény gazdagok, avagy Matovič, a hajléktalan

A Hlas-SD képviselője, Matúš Šutaj Eštok a parlament összeférhetetlenségi bizottságához fordult Igor Matovič vagyonbevallásának felülvizsgálatával kapcsolatban.

Beadványában javasolta a bizottságnak, hogy indítson vizsgálatot a pénzügyminiszter vagyoni helyzetét illetően, mivel Matovič utóbbi három évre vonatkozó vagyonbevallása „nyilvánvalóan nem teljes“, nem tartalmazza azokat az adatokat, melyeket a köztisztséget betöltő személyek tevékenységével összefüggésben a közérdek védelméről szóló törvény megkövetel.

Mint ahogy Šutaj Eštok kifejtette, Igor Matovič vagyonbevallásaiban az olvasható, hogy nincs ingatlantulajdona és nem használ más jogi vagy természetes személy tulajdonát képező ingatlant.

Hírdetés

Amennyiben a pénzügyminiszter vagyonbevallása megfelelne a valóságnak, akkor Šutaj Eštok szerint Matovič hajléktalan lenne, mivel nem birtokolna és nem is használna semmilyen ingatlant az év egy hónapjánál hosszabb ideig.

„Viszont ha ez nem így van, akkor a a parlament összeférhetetlenségi bizottságának meg kell állapítania a törvényszegést és minden évre szólóan, amelyre a valóságnak nem megfelelő vagyonbevallás vonatkozik, a fizetése háromszorosának megfelelő bírság megfizetésére kell köteleznie őt“ – hívta fel a figyelmet Šutaj Eštok.

(NZS/Felvidék.ma/Webnoviny)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »