Szegény Cusi, nincs több szusi: előzetesben maradhat Zuschlag

Szegény Cusi, nincs több szusi: előzetesben maradhat Zuschlag

A nyomozó hatóság várhatóan indítványozza a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírójának, hogy hosszabbítsa meg Zuschlag János március 1-jén lejáró előzetes letartóztatását, tudta meg a Magyar Idők hatósági forrásból. A gyanú szerint a börtönviselt politikusnak egy olyan bűnszövetséghez lehet köze, amely választási csalásra készült.

Az egykori szocialista országgyűlési képviselő és társai az eddigi adatok szerint négy pártot akartak létrehozni adatlopás segítségével. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói január 30-án vették őrizetbe őket.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség a bűnszövetségben elkövetett tiltott adatszerzés miatt indult büntetőügyről úgy tájékoztatott: a gyanúsítottak 2017 őszén egy pénzügyi tanácsadó cég adatbázisaiba illegálisan belépve megszerezték az ügyfelek személyes adatait, hogy tényleges kampány helyett ily módon gyűjtsenek ajánlásokat az idei parlamenti képviselő-választásra.

A jelöltek indításához szükséges ötszáz darab érvényes ajánlást a lopott adatok felhasználásával kívánták megszerezni, így akartak illegálisan költségvetési támogatáshoz jutni. Sajtóhírek szerint egy hekker segítségével törtek be az adatbázisba és lopták el kilencezer ügyfél személyi adatait.

A jelöltállításhoz még hiányzó személyi számokat call centeres alkalmazottakat bevonva, az ügyfelek felhívásával szerezték meg – írja a lap.

Korábban írtuk: Kamupártokkal akart állami százmilliókat megszerezni Zuschlag legújabb bűnszövetsége – már előzetesben is van


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »