Szeged új ifjúsági központjában tartották az egyházmegyei családi napot

Szeged új ifjúsági központjában tartották az egyházmegyei családi napot

A szeptember 8-án, vasárnap rendezett családi napon a Szeged-Csanádi Egyházmegye közössége is birtokba vehette Szeged új sport- és szabadidőközpontját, a Szent Gellért Fórumot. Ünnepi szentmisét mutatott be Kiss-Rigó László püspök.

Az épületegyüttes nem csak a nyolcezer nézőt befogadó stadiont jelenti, kiegészítő létesítményeket is építettek: többfunkciós csarnokot, edzőpályákat, tenisz- és kézilabdapályát, gyermekjátszóteret, amelyek igazi családi együttlétre alkalmas sport- és szabadidőközpontot alkotnak. Gera Edit, a Szent Gellért Fórum gazdasági főigazgató-helyettese elmondta, hogy az együttműködési megállapodást már megkötötték az egyházmegyével, így számos rendezvényük helyszíne lesz a sportkomplexum.

Szeptember 8-án egész napos programsorozat várta az új szabadidőközpontban a Szeged-Csanádi Egyházmegye területén élő családokat, az egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények diákjait, pedagógusait és a plébániaközösségek tagjait. A vásárhelyi Szent János Kertvárosi Katolikus Általános Iskolából több mint háromszázan érkeztek: diákok, szülők és tanárok együtt vettek részt a rendezvényen. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató meghívására közel kétezer gyermek utazott Szegedre nevelőszülőkkel Nógrád, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyéből. A nevelőszülős családok mellett a lakásotthonokban élő fiatalok is jelen voltak az eseményen.

Hat színpadon szólt a zene: fellépett a 100 Folk Celsius, a Kormorán és a Molnár Dixieland Band. A programokat Koltay Gábor rendező álmodta meg.

Hírdetés

A megnyitó után Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét.

Forrás: Délmagyar.hu; Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: Frank Yvette

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »