Szeben megyében zajlott az országúti kerékpáros bajnokság fordulója

Szeben megyében zajlott az országúti kerékpáros bajnokság fordulója

Szeben megyében, Cód és Szentágota települések vonzáskörzetében rendezték a hétvégén a romániai országúti kerékpáros bajnokság fordulóját.
A Román Kerékpáros Szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint Románia új országúti bajnoka a Giotti Victoria versenyzője, Vlad Dobre lett, míg U23-as kategóriában csapattársának, Denis Vulcannak a nyakába akasztották az aranyérmet.

Hírdetés

A csíkszeredai Team Novák csapata versenyzői közül Novák Edvárd kadett kategóriában a második helyen végzett. A csíki istálló szerint nagyszerű teljesítmény ez a fiatal sportolótól, hiszen erős mezőnyben érte el az eredményt: a megmérettetésen egy másodpercen belül egyszerre 7 sportoló érkezett célba. Ebben a kategóriában a 60 kilométeres távot 1,5 óra alatt teljesítették és összesen 24 induló volt.

Az országúti kerékpáros bajnokság vasárnapi zárófutama során 180 kilométer várt a versenyzőkre egy olyan szakaszon, amelyet dombos körpályán alakítottak ki. A paralimpiai bajnok Novák Károly Eduárd benne volt a nap szökésében, a táv háromnegyedét a mezőny elején versenyezte végig, végül a 7. helyen végzett. Az ugyancsak csíkszeredai Balázsi Lóránt az U23-as kategóriában a 6. helyen zárt.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »