Szcientológus bizniszt reklámoz a köztévé

Szcientológus bizniszt reklámoz a köztévé

Tracy-óvoda nyílik ősszel Budapesten, aminek kapcsán Magyarországon járt Brian Tracy, a “világ egyik legismertebb motivációs és üzleti trénere.”. És szcientológusa. A köztévé pedig még reklámozza is az eseményt.

A “világ egyik legismertebb motivációs és üzleti trénere, Brian Tracy magyar kollégájával, Szabó Péterrel közösen a világon egyedülálló oktatási centrumot hoz létre Magyarországon” – olvasható tegnap este óta a köztévé honlapján.

Az “Igazi nagyágyútól tanulhatnak a gyermekei ősztől” címmel megjelent anyag nem titkolt lelkesedéssel számol be arról, hogy a tervek szerint ősszel meginduló óvodai képzés “alternatív pedagógiai módszerekkel olyan szemléletmód és tudásanyagok elsajátításához segítik majd hozzá a gyerekeket, amelyekkel könnyebben érvényesülhetnek felnőttkorukban”

“Minden az óvodában kezdődik – Ha valaki, akkor Brian Tracy biztosan tudja ezt”

A visszafogottsággal nehezen vádolható beszámolóból kiderül, Tracy és Szabó megtették az első lépéseket egy új oktatási központ megalapításához, amely az óvodától a középiskoláig segíti majd a fiatalokat, hogy “boldog és sikeres” felnőttek lehessenek.

Természetesen szót ejtenek Brian Tracy előéletéről is, akiről kiderült: a “világ egyik legismertebb motivációs és üzleti trénere, több mint 50 könyvét és audio tananyagát 15-20 millió ember olvasta el vagy hallgatta meg, elméleteit előadásai során pedig több mint 5 millió embernek tanította meg személyesen a világ több mint 75 országában”.

Egy dolgot azonban elfelejtettek megemlíteni a köztévé híradójában. Azt, hogy Brian Tracy amúgy

szcientológus.

Az előadás magyar szervezője, Szabó Péter által számtalan alkalommal csak példaképnek nevezett Tracy a sajtótájékoztatóján olyan bölcsességeket osztott meg a hallgatósággal, mint

“az emberek akkor érzik jól magukat, ha sikeres az életük, leegyszerűsítve a központban sikerre nevelik majd a gyerekeket (…) A siker szempontjából a leglényegesebb az önbizalom, amely az önbecsülésen nyugszik, így a legfontosabb feladat, hogy a megfelelő önbecsülést kialakítsuk a gyermekekben. Ha ugyanis tisztelik önmagukat, akkor sokkal magasabb lesz az önbecsülésük.”

Valamint:

“Minél jobban szeretik magukat, annál inkább hajlandóak felelősséget vállalni. Aztán minél több felelősséget vállalnak, annál inkább kedvelik magukat, és még magasabbá válik az önbecsülésük, ami ahhoz szükséges, hogy nagy célokat tűzzenek ki maguk elé, és kitartóbban, keményebben dolgozzanak az elérésükért. A siker jelenti aztán a boldogság alapját, amely mindig segít az életben előrelépni, és győztessé válni.”

– fejtette ki a legendás Budapest TV legszebb pillanatait idéző, betonszilárdságú, és persze jól hangzó, de annál sekélyesbb semmitmondó üzenetet  az amerikai, motivációs trénerként tevékenykedő szcientológus.

Bár nem tudjuk, hogy a köztévé tudatlanságból, vagy szánt szándékkal reklámozza a hazánkban “vallási egyesületként” regisztrált csoport eseményét, mindenesetre a fentebb olvasható látszólag teljesen veszélytelen közhelygyűjtemény mögött már nagyon is felsejlik a Nemzetbiztonsági Hivatal által 1999-től kezdődően az évkönyvekben a társadalomra veszélyes mozgalomként aposztrofált szervezet. Az NBH szerint “a felszínen kultikus körülmények között működik, de valójában a csatlakozó gyanútlan polgárok hiszékenységét kihasználva, mentálisan és gazdaságilag függővé téve őket próbál minél nagyobb befolyást szerezni a társadalomban”.

Az állam láthatóan mégsem mer erélyesen fellépni a szervezet ellen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »