Százmilliókért vett budai ingatlant a díszcigány Farkas Flórián volt sofőrje

Farkas Flórián egykori sofőrje több száz millió forintért vásárolt meg egy budai ingatlant egy állami árverésen, cégét a licit előtt két héttel alapította – írja a Hír TV.

A XII. kerületi Tündérhegyi Pszichoterápiás és Pszichoszomatikus-rehabilitációs Osztályának épülete kikiáltási áron, 509 millió forintért kelt el, amivel feltehetően nagyot bukott az állam. A csatorna Célpont című műsora megpróbálta utolérni a tulajdoni lapon szereplő céget, amely a 300 millió forint önerő mellé a Matolcsy György unokatestvére által vezetett Növekedési és Hitelbanktól kapott 200 millió forintnyi jelzáloghitelt a vásárláshoz. Az ügyvezetőt a gödöllői címén sem lehetett elérni, és – mint írják – Botlik Balázsról annyit tudni, hogy eddigi üzletei sorra bedőltek, volt már diszkója és építési vállalkozása is.

A tündérhegyi ingatlan vásárlásánál biztosra mehetett, a vezetése alatt álló Property Miracle Kft.-t épp az árverés előtt két héttel alapították. Mint a Célpont stábja megtudta, Botlik Balázs egy ideig Fellegi Tamásnak és Farkas Flóriánnak is a sofőrje volt. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság többek között pincérekkel kötött szerződést cigány gyerekek mentorálására.

A budai Duna-parton, az Infópark szomszédságában nettó 2 milliárd forintért, szintén kikiáltási áron, verseny nélkül adott el egy telket a vagyonkezelő a kormánnyal jó viszonyt ápoló WING Zrt. érdekeltségébe tartozó cégnek, itt az Ericsson új székházat épít majd. A szerencsés vásárlók között felbukkan a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak egykori üzlettársa, Paár Attila is: cége, az állami tendereken jól szereplő West Hungária Bau egy Andrássy úti palotát szerzett meg szintén kikiáltási áron, verseny nélkül – teszi hozzá a Hír TV.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »