Százmilliókból óvta a magyar környezetet a Telekom

A cég közleménye szerint az energiafelhasználást és szén-dioxid-kibocsátást a fenntarthatósági stratégiájuknak megfelelően önkéntes vállalásként mérséklik. Az energiahatékonysági beruházások 7 év alatt negyedével csökkentették a cég vízfogyasztását és 60 százalékkal a földgázfelhasználást, az elektronikus ügyintézésnek és más e-megoldásoknak köszönhetően a papírfelhasználás kétharmadával esett vissza. Emellett teljes egészében megújuló energiaforrásból fedezik magyarországi áramszükségletüket, amely 40 százalékkal csökkent 2010 óta, miközben a cég energiahatékonysága a négyszeresére emelkedett – tették hozzá.

Forrás: AFP

Hírdetés

A beruházások között említették az adatközpontok hűtési fejlesztését, napelem beruházásokat, valamint e-mobilitási beruházásokat.

A Magyar Telekom felidézte, hogy 2015-ben Magyarországon a nagyvállalatok közül elsőként, Európában pedig az egyik első távközlési szolgáltatóként tette karbonsemlegessé a működését. Kiemelték azt is, hogy idén több mint 3 millió kilométer utazást takarítottak meg videókonferencia-megoldásokkal, vállalati autóflottájukban pedig egyre nő a hibrid és elektromos járművek aránya.

Végül a cég felhívta a figyelmet az infokommunikációs szektorban rejlő klímavédelmi lehetőségekre is, hiszen – mint írták – az ágazat szolgáltatásaival a felhasználók 2030-ig 20 százaléknyi, vagyis összesen 12 gigatonna szén-dioxidtól mentesíthetnék a légkört. Ez a mennyiség Magyarország 2 ezer évnyi kibocsátásával lenne azonos – áll a közleményben.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »