Százmilliókból fejleszt a PeMaC

Százmilliókból fejleszt a PeMaC

Csaknem 300 millió forintos fejlesztést hajt végre a kábelkonfekcionálással foglalkozó, nagymányoki PeMaC Kábeltechnika Kft. idén.

A társaság a Gazdasági és Innovációs Operatív Program 147 millió forintos, 50 százalékos támogatását nyerte el a kapacitásbővítő beruházáshoz. A 2009-ben alapított, az osztrák H&S Immo GmbH tulajdonában lévő cég elsősorban fűtőberendezésekhez készít kábeleket, kábelkorbácsokat, de mikroelektronikai kábelgyártás és gépgyártást is folytat.

A kft. közleménye szerint a tervezett beruházásban nagyrészt a kábelkonfekcionáláshoz szereznek be krimpelő-, fröccsöntő gépeket és szerszámokat, informatikai eszközöket, amelyekkel magasabb hozzáadott értékkel rendelkező termékeket állíthatnak elő.

A kapacitásbővítés része új gyártó tér és raktár kialakítása is – írták.

Hírdetés

Bányai Péter ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta: minőségjavulást és hatékonyságnövekedést várnak az új, automata gépektől, amelyekkel csökkenthető a kábelek gyártási ideje.

A cég megrendeléseinek 70-75 százaléka a fűtéstechnológiai iparágból érkezik, emellett a gépipar és mikroelektronika terén is szeretnénk erősödni – tette hozzá. Közlése szerint a vállalkozás – amely termékeinek 90-95 százalékát Ausztriában és Németországban értékesíti – a jelenlegi 350-es létszámát idén 30-40 dolgozóval bővíti.

A kft. 2017-es nettó árbevétele várhatóan 15 százalékkal haladja meg a 2016-os 7,5 millió eurót, a cég adózás utáni eredménye az előző évi 404 ezer euróhoz hasonlóan alakul.

Mint a cégvezető mondta, a kft. vevői 2018-ra 10-15 százalékkal több megrendelést jeleztek előre, ennek, illetve a projektnek köszönhetően 15-20 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »