Százmilliók forogtak egy furcsa kölcsönügyletben

Komoly, több százmilliós összegek cseréltek gazdát egy villa kapcsán, mely egykor Tasnádi Péteré volt – írja a Privátkopó.hu.

A híroldal szerint a Szemerey Tamás vezette Növekedési Hitel Bank (NHB) 2015-ben összesen 659 millió forint hitelt adott egy már akkor is milliárdos tartozással terhelt cégnek, az IMS Kft.-nek úgy, hogy a fedezetül szolgáló ingatlant korábban csak 600 millióra értékelték. Az üzletről további érdekesség, hogy a villa földhivatali lapján már akkor is volt egy 140 millió forintos hitel biztosítékaként alapított jelzálog, amit a korábbi Volksbank jegyeztetett be.

Az első tulajdonosa személyétől híressé vált, 829 négyzetméteres „Tasnádi-villát” az IMS Kft. árverésen szerezte meg, majd megpróbálta eladni, az ingatlan azonban senkinek sem kellett. Végül sikerült bérbe adni, de azt nem árulták el, kinek.

A Privátkopó azt írja: az IMS Kft. utolsó fellelhető beszámolója szerint 2014-ben alig több mint harmincmillió forint árbevételt ért el, tartozásai viszont már megközelítették a másfél milliárd forintot, és a cég állítólag mind ez idáig nem is törlesztett a részére folyósított hitelből.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »