Százmilliárdok jutnak jövőre útfelújításra

Százmilliárdok jutnak jövőre útfelújításra

Jövőre 100 milliárd hazai és 50 milliárd uniós forrásból 50 kilométernyi gyorsforgalmi út, 200 kilométer főút és összesen 1100 kilométernyi mellékút újul meg a Magyar Közút közreműködésével – mondta Nemes-Nagy Tibor vezérigazgató.

Csaknem 400 milliárd forint forrás áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. rendelkezésére az országos közúthálózat üzemeltetési és karbantartási feladatainak ellátására az évtized végéig – közölte a Magyar Idők kérdésére Nemes-Nagy Tibor. A Magyar Közút vezérigazgatója elmondta: felújítási munkákat a Komplex útfelújítási program keretében 2016-ban hazai forrásból mintegy 69 milliárd forint értékben végeztetnek hazánk közútjain. Az idei felújítási programban szereplő 172 beruházásból 71 már befejeződött, 9 esetében folyamatban van az átadás, 101 helyszínen pedig jelenleg is folynak a kivitelezési munkák.

A készültségi szint 73 beruházás esetében meghaladja a 80 százalékot. A programban országszerte összesen 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakasz újul meg még ebben az évben. Ezzel több térség elérhetősége javul, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A legtöbb projektet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében adták át eddig, ahol a 3-as, 27-es, 37-es és 381-es utak összesen tizenöt megújult szakaszát már birtokba vehették az autósok. Nógrádban tíz, Komárom-Esztergom megyében öt útszakasz készült el.

A kivitelezéssel párhuzamosan folyamatosan készítik elő a jövő évi útfelújítási munkákat, amelyekre bruttó 100 milliárd forint összegű felújítási projektlistát állítottak össze – mondta a vezérigazgató. A feltételes közbeszerzési eljárás dokumentációját összeállították, az előzetes ellenőrzés folyamatban van, a tényleges forrást a kormány biztosítja. Az összeállított projektlistában országosan három szakaszon, mintegy 50 kilométernyi gyorsforgalmi út, 200 kilométer főút és 600 kilométer mellékút szerepel. A hazai forráson kívül folyamatban van 50 milliárd forint uniós forrásra a támogatási szerződés megkötése. Ebből mintegy 500 kilométernyi mellékút felújítására nyílik lehetőség 2017-ben.

A Komplex útfelújítási programban jövőre az egész ország területét, azaz mind a 19 megyét érintik a rekonstrukciók. Ezen belül Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csaknem 100-100 kilométernyi út újulhat meg. A program összeállítását a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi, a projektlistába kerülő útszakaszok kiválasztása szakmai szempontok szerint történik. Ezek közé tartozik, hogy a társaság minden évben állapotfelmérést végez a közúthálózat egy részén. Ez az állapotfelvétel vizuá­lisan és műszeres mérésekkel történik. A mért értékeket kiértékelik és a Közúti Adatbankban tárolják – ismertette Nemes-Nagy Tibor.
A projektszakaszok kiválasztásakor figyelembe veszik a baleseti statisztikákat is.

Azok a szakaszok, amelyek az állapotuk miatt balesetveszélyesek, bekerülnek a felújításra kijelölt útszakaszok közé. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai vizsgálják emellett a bejelentett kátyúkárokat is, amelyeket a leromlott útburkolat okoz az úthasználat során a gépjárművekben. Azok az útszakaszok, amelyeken gyakran fordulnak elő ilyen esetek, illetve súlyosabb kátyúkárok jelentkeznek, előnyt élveznek a projektlisták összeállítása során – magyarázta Nemes-Nagy Tibor. Emellett megvizsgálják és értékelik a lakosság vagy a települési önkormányzatok panaszait, észrevételeit a közutak állapotával kapcsolatosan. Azok az útszakaszok, amelyek felújításával kapcsolatban társadalmi igény fogalmazódik meg, szintén bekerülnek a projektlistába.

Az országos munkaerőhiánnyal kapcsolatban a Magyar Közútnak is van tapasztalata – mondta Nemes-Nagy Tibor. A cégnél hatezer alkalmazott mellett háromezer közfoglalkoztatott dolgozik. A társaságnál több mint száz állományi állás betöltetlen, de a közfoglalkoztatott létszám feltöltése sem könnyű, főleg ha a nyári szezonális munkák felpörögnek. A közútkezelő igyekszik előremenekülni a munkaerőhiány megoldása érdekében – fogalmazott a vezérigazgató, majd ismertette, hogy a fejlesztési tárcával karöltve szerződést kötöttek a műszaki egyetemmel a következő közutas mérnökgeneráció képzése érdekében.

Ennek eredményeképpen már szerződéskötés előtt állnak csaknem tíz hallgatóval, akik vállalják, hogy a diploma megszerzése után öt éven át a Magyar Közút állományában dolgoznak. A kékgallérosok utánpótlására is gondolnak, jövőre útügyi szakmunkásképzés indul. Emellett életpályaprogramot kínálnak a közutasoknak, hogy lássák, milyen jövő vár rájuk a cégnél. A vezérigazgató elmondta: új kezdeményezésként kiválasztottak száz kulcsembert a dolgozók közül, aki jelentős hatást gyakorolnak környezetükre és kollégáikra: ők pénzjutalmat kaptak, és megbecsülés övezi őket.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »