Százan keresik a szerzetesotthon gyilkosát

Nagy erőkkel keresi a francia rendőrség egy fegyveres férfit, miután holtan találtak egy női alkalmazottat egy nyugdíjas szerzeteseknek fenntartott dél-franciaországi otthonban – írja az MTI helyi forrásokra hivatkozva.

Csütörtök este a Hérault megyei közigazgatási hivatal csak arról számolt be, hogy egy nőt holtan találtak a Montferrier-sur-Lezben lévő otthonban, és hogy bűncselekmény történt.

Az otthonban 60 nyugdíjas szerzetes, többnyire volt afrikai misszionáriusok élnek. Az egyik forrás szerint mielőtt leszúrták, a nő értesítette a rendőrséget, hogy egy álarcos férfi hatolt be az otthonba. Egy másik forrás szerint semmi nem utal arra, hogy terrorcselekmény történt volna.

A csendőrség egyik szóvivője később közölte, hogy a tettest – akinél lehet puska is a késen kívül – a biztonsági erők mintegy száz tagja keresi a környéken. A megölt nő az otthon alkalmazottja volt, és az épületen kívül találtak rá: a keze meg volt kötözve, szája betömve. Meggyilkolásának körülményeit egyelőre nem ismerik, és nem tudják a tettes indítékát sem – tette hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »