Százak rekedtek órákra a Csalagútban

Százak rekedtek órákra a Csalagútban

Több órára a La Manche csatorna alatt húzódó Csalagútban rekedtek az utasok, miután a Calais-ból Folkestone-ba tartó vonat meghibásodott – számolt be a BBC hírportálja.

Az Eurotunnel szerelvényeit kiürítették, az utasokat a Nagy-Britannia és Franciaország közötti vészhelyzeti szervizalagútba vitték. Mint kiderült, a szerelvény riasztója kapcsolt be, és emiatt kellett leszállítani az utasokat a meghibásodott szerelvényről.

„A fedélzeten tartózkodó utasokat a szervizalagúton keresztül átkísértük egy másik szerelvényhez, amit pontosan erre tartunk” – közölte az Eurotunnel, a Csalagút üzemeltetőjének szóvivője. Amíg a pótszerelvényt felkészítették, addig az utasokat egy váróba kísérték, ahol ételt és italt kaptak.

Passengers walk in an emergency tunnel

„Többen kiborultak azon, hogy a szervizalagútban kellett mennünk. Legalább öt órán át voltunk odalent” – mondta egy utas.

Hírdetés

Egy másik utas szerint a személyzet több mint egy órán át dolgozott azon, hogy megtalálják a hibát a vonaton. Először sikerült újra működésbe hozni a szerelvényt, de öt perc elteltével ismét elromlott. Az utasokat egy tehervonattal szállították a várakozó helyiségbe, de az a szerelvény is problémákkal küzdött, az utas szerint nem volt elég vonó ereje. „A harmadik alkalommal már mindannyian azt gondoltuk, hogy mi a fene folyik itt” – mondta a férfi.

A több órán át várakozó utasokat végül a pótszerelvény Folkestone-ba szállította. A hiba elhárítása után az Eurotunnel további négy szerelvényt indított, hogy kezeljék a meghibásodásból fakadó lemaradást.

A vasúti alagút 38 kilométer hosszan fut a tenger alatt, ezzel a világ leghosszabb víz alatti alagútja.

 

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »