Száz embert kirúgtak az ÁSZ-tól, most külső "szakértőkkel" pótolják őket

Száz embert kirúgtak az ÁSZ-tól, most külső "szakértőkkel" pótolják őket

„Az ellenzéki pártokra bírságokat szóró, a Jobbikot teljesen ellehetetlenítő gigabírsággal sújtó Állami Számvevőszék semmivel sem bánik korrektebbül saját dolgozóival és szakembereivel sem”. 

– írja Facebook bejegyzésében a Jobbik elnök-helyettese.

Mint ismert, karácsony előtt derült ki, hogy az Állami Számvevőszék vezetése számos dolgozónak az ünnepi jókívánságok mellé egy, a jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetéséről szóló megállapodást is csomagolt. Kiderült, hogy a szervezet régi, jól felkészült számvevőket tesz utcára, miközben a közös megegyezéssel járó pénzt csak az kaphatja meg, aki december 19-ig aláírja a papírt.

Gyöngyösi Márton emlékeztetett: eközben a legsötétebb Rákosi-rendszert idéző tempót diktáló fideszes pártkomisszár Domokos László által vezetett szervezet januárban már 277 millióért alkalmaznának “szakértőket”. Mint írja:

„Nyilván az ellenzéki pártok elleni koncepciós eljárásokhoz pénzügyi szakemberekre nincs szükség, a haveroknak viszont jól jön még némi pénz. Ez a Fidesz üzenete nekünk, magyaroknak: ők bárkit utcára tesznek és eltaposnak.”

Hírdetés

A nettó 277 millió forintos hirdetmény szerint szakértői szolgáltatást kívánnak megrendelni: „a közbeszerzési eljárás keretmegállapodás megkötésére irányul, mérlegképes könyvelői vagy könyvvizsgálói végzettségű kompetenciákat igénylő számvevőszéki ellenőrzési tevékenység ellátására egyéb külső szakértőként”.

A Jobbik elnök-helyettese írásbeli kérdéssel fordult Kövér László házelnökhöz is. Gyöngyöi Márton azt szeretné megtudni, hogy  ki lesz a befutó a február 6-án záródó tenderen.

Feltette a kérdést:

„Nem tartja mérhetetlenül etikátlannak és elfogadhatatlannak, hogy míg bevált – hiszen próbaidejüket bőven kitöltő, nem egy esetben több éves, évtizedes szakmai múlttal rendelkező – munkavállalóikat az utcára teszik (tudjuk jól, miként került felajánlásra a közös megegyezés) rá pár napra már seftelésbe kezdenek?”

Hogy a válasz alól ne lehessen olyan könnyedén kibújni, Gyöngyösi azt is kérte, hogy Kövér László hivatala pontosan jelölje meg, hogy a „több ütemben” leépített munkatársak milyen munkakör(ök)ben-, mennyi időt töltöttek el, valamint milyen téren-, mely ellenőrzések során kívánják majd hasznosítani a most beszerzésre kerülő „mérlegképes könyvelői vagy könyvvizsgálói végzettségű kompetenciákat”?

Végképp eltörölni: újabb 270 millió forintra bünteti az úgymond független Állami Számvevőszék a Jobbikot

Miután a Fidesznél “mindent rendben találtak” az ellenzéki pártokat sorra büntetik, értelemszerűen a Jobbikot a legjobban. A legnagyobb ellenzéki pártot a volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett ÁSZ 136,4 millió forintra bünteti, ami mellett ugyanekkora összeggel csökkentik a párt állami támogatását. A Jobbik az ÁSZ döntése a magyar demokrácia elleni támadás.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »