Szavcsenko kapitulációt ajánl Oroszországgal szemben

Nagyija Szavcsenko olyan kijelentéseket tesz, amelyekkel valójában Oroszország érdekeit képviseli – jelentette ki a NewsOne tv-csatorna adásában Volodimir Feszenko ukrán politológus.

„Szavcsenko nagyon sok olyan kijelentést és cselekedetet tett, melyek nem Ukrajna érdekeit képviselik, hanem Oroszországét és a szeparatistákét” – húzta alá Feszenko. “Azok az emberek, akik tisztában vannak a jelenlegi helyzettel, tudják, hogy az ukrán fél az első perctől fogva elzárkózott a szakadárokkal való tárgyalásoktól, mert bármilyen közös tárgyalás arról tanúskodott volna, hogy az ukrán állam elismeri őket.” – magyarázta a szakértő.  

A politológus úgy gondolja, hogy ezek után az orosz oldal és a szakadárok már nem csak Donbász reintegrációját követelnék, hanem a két köztársaság reintegrációját is – írja a MigNews.

„Lehet, hogy Nagyija egyszerűen csak nem érti a helyzetet. Viszont, ha valaki nem ért valamit, és úgy tanítja az egész országot, azt egyszerűen nem értem.” – tette hozzá.

Feszenko megjegyezte, hogy Szavcsenko csupán az ukrán fél számára hangoztatja a foglyok kiszabadításának feltételeit: „Oroszország, a szakadárok és Medvedcsuk felé semmilyen feltételeket nem hangsúlyoz. És még az az álláspontja, hogy először is Ukrajnának kell kiszabadítania a foglyokat. Ez kapituláció, és ez mindenképpen Oroszország javát szolgálja. Oroszország közvetlen tárgyalásokat követel. Ha mi ezzel egyetértünk, akkor Oroszország útjára lépünk, és veszíteni fogunk. A diplomácia viszont, az háború, mely taktikát és kitartást követel.”

Rovatok: BelföldTelepülés: MagyarországCímkék: Nagyija Szavcsenko, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán válság, ukrán-orosz viszony, orosz-ukrán kapcsolatokForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »