Szavazzon a kedvenc turistacélpontokra!

Szavazzon a kedvenc turistacélpontokra!

Szavazni lehet az év kilátójára és turistaházára. A győriek egyik kedvenc kirándulóhelye, a Lila-hegyi kilátó is versenyben van, pénteken este a harmadik helyet foglalta el, behozható hátrányban az éllovastól. A kilátó Győrújbaráthoz tartozik, noha a legtöbben Nyúl felől közelítik meg. Szavazzon!

Az Aktív Magyarország idén második alkalommal hirdette meg az Év Kilátója és az Év Turistaháza pályázatot a Facebookon. Elsőkörben a nagyközönség nevezhette kedvenc aktív turisztikai célpontjait. A pályázat célja, hogy minél többen ismerjék fel az aktívan eltöltött szabadidő fontosságát, és induljanak el, fedezzék fel az ország legszebb panorámáit, illetve leghangulatosabb turistaszállásait. A több tucat beérkezett nevezésből egy szűkített kör alakult ki, melyek közül most a Facebookon egy kedveléssel lehet szavazni október 25-ig a kedvenc helyszínre.

Hírdetés

Olyan jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerültek be, melyek izgalmas turistautak mentén fekszenek, így sokan megfordulnak a helyszínek környékén. Egyre egyedibb kilátókat építenek, hogy még vonzóbbá tegyék a természetjárást, a turistaszállások pedig egyre korszerűbbek, ma már a legtöbb helyen modern felszereltséggel várják a kikapcsolódni vágyókat. Győr-Moson-Sopron megyéből két kilátó és egy turistaház került a legjobbak közé.

Ezekre a kilátókra lehet szavazni: Bölömbika kilátó (Tisza-tó), Kéz-kilátó (Hollókő), Szent Korona-kilátó (Kisgyőr), Őrtorony-kilátó (Tihany), Lila-hegyi kilátó (Győrújbarát), Kardosfai-kilátó (Zselickisfalud), Tepke-kilátó (Felsőtold), Sástó kilátó (Mátrafüred), Csergezán Pál-kilátó (Páty) és a Gloriette-kilátó (Fertőboz).

Ezekre a turistaházakra lehet szavazni: Anna vadászlak (Telki), Agostyáni kulcsosház (Tata), Szelcepuszta Turistaszálló (Szin), Százesztendős Révészház Apartman (Szigetmonostor), Szalajka-ház (Gyöngyössolymos), Somoskői Kirándulóközpont (Salgótarján), Roth Turistaház (Sopron), Ivánka Szálló (Arló), Pohánka vendégház (Gömörszőlős), valamint Gyopár Kulcsosház (Hosszúhetény).


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »