Szavazd meg a Rocker Rádió oldalán a 2018-as év legjobb rockzenei albumát!

Szavazd meg a Rocker Rádió oldalán a 2018-as év legjobb rockzenei albumát!

A Rocker Rádió a tavaly tavasszal nagy sikerrel szavaztatta meg hallgatóit a Rocker ABC játékban. Ennek a folytatása a Metal Történelem, amelynek keretében ma, június 24-én a 2018-as év legjobb albumaira lehet szavazni. Neked melyik a kedvenced?

„Miután sajnos az idei tavasz nagy része otthonülős lett, úgy gondoltuk, megint összehozunk egy kis játékot. 1980 és 2020 között keressük az év rocklemezeit, persze a hallgatóink segítségével” – mondta Kalácska Gábor, a Rocker Rádió egyik alapítója.

A játékban rendkívül egyszerű részt venni: a rádió a közösségi oldalain (facebookinstagramvibertelegram) megosztja az aktuális évet, amelynek rocklemezeire lehet szavazni. Ezután csupán annyi a játékos dolga, hogy beírja egy kommentbe a kedvenc albumát, amely az adott évben jelent meg. Minden komment egy szavazat, a legtöbb voksot kapott lemez nyer.

„Szeretnénk picit hozzájárulni ahhoz, hogy ezek a nehéz hónapok kellemesebben teljenek. A játék talán előhoz néhány kellemes emléket az elmúlt évtizedekből” – mondta Thuróczy Richard, a Rocker Rádió másik alapítója.

A Rocker Rádió munkatársai természetesen az emlékek felfrissítésében is segítenek: a szavazás napján, 9-19 óra között bemutatják az év (szerintük) 10 legerősebb rocklemezét a műsorban. Voksolni viszont bármelyik, az adott évben megjelent albumra lehet.

Ma, június 24-én 2018 legjobbjaira lehet szavazni. Íme a mai ajánlójuk:

Bár a System of a Down már jó ideje nem nevezhető igazán aktívnak, azért a zenekar tagjai nem hagyják hangszereiket a pincében porosodni. A csapat gitárosa Daron Malakian Scars on Broadway néven hozott létre egy szólóprojektet még 2003-ban. A gyakorlatilag egyszemélyes banda turnés felállása számos változáson esett át, mire Daron 2018-ban kiadta második nagylemezüket, a Dictatort. Az album számos pozitív kritikát kapott a zenei sajtóban, a Metal Hammer szakírója például három és fél csillagot adott értékelésében a lehetséges ötből, míg a Rolling Stone magazin beválasztotta a korongot a 2018-as év 20 legmeghatározóbb nagylemeze közé.

Már új gitárosukkal, az egy évvel korábban csatlakozott Győrög Marcival kiegészülve rögzítette harmadik nagylemezét a csallóközcsütörtöki punk-rock alakulat, a Phoenix Rt. A Mi kell több? című korong végül 2018 december elején jelent meg a Hammer Records gondozásában. Az album felvezető klipje, a Szívemen a jel ezúttal is Bíró Máté segítségével született meg, a parameter.sk hírportál munkatársa által a csapat tagjaival készített mélyinterjúból pedig azt is megtudhatták a rajongók, hogy a zenekar hű maradt hagyományaihoz, és ezen a forgatáson is sikerült csonttá fagyniuk.

Hírdetés

Egy zseniális grafikával ellátott borítóba csomagolt harminchárom perces energialöketet kaptak a Sick of it All rajongói 2018-ban. Az akkor harmincötödik születésnapját ünneplő banda Wake the Sleeping Dragon című tizenhét tételes albuma erőlködés nélkül tökéletesen hozta a táboruk által elvárt meglehetősen magas színvonalat. A korong számos, azóta kihagyhatatlan koncertkedvenccé érett szerzeményt tartalmazott, az egyik ilyen gyöngyszem a hangzatos refrénnel megtámogatott két perc tizenkét másodperces Beef Between Vegan.

Remek éve volt 2018 a néhai Siklósi Örs által vezetett AWS-nek. Egyrészt a zenekar képviselhette Magyarországot a Liszabonban megrendezett Eurovíziós dalfesztiválon, másrészt október elsején megjelent negyedik nagylemezük, a Fekete részem. A tizenhárom tételes korongra bónusztrack-ként felkerült versenydaluk, a Viszlát nyár, valamint az Ossian klasszikusa, az Éjféli lány is, az album pedig három héten keresztül őrizte második helyét a MAHASZ listán.

Több szálon is kötődött a Judas Priest tizennyolcadik stúdióalbumához, a Firepower-hez az egykori Sabbat, valamint Hell gitáros Andy Sneap. Producerként rendkívül sokat tett hozzá a 2018-ban kiadott nagylemez hangzásához, míg gitárosként ő helyettesítette a lemezbemutató turnén a Parkinson kórral harcoló Glenn Tiptont. A korongnak nagy elismerésben volt része világszerte, megjelenése hetében csak az USA-ban 49 ezer példány talált belőle gazdára, sok rajongó és kritikus pedig a kétezres évek legerősebb Priest albumaként tartja számon a Firepower-t.

A néhány évvel korábban elhunyt Motörhead főnök, Lemmy Kilmister emléke előtti tisztelgésnek szánta nyolcadik stúdióalbumát, a 2018-ban kiadott Electric Messiah-t, az Oakland-i sludge trió, a High on Fire. Az erre a lemezre a zenekar soraiba visszatérő frontember, Matt Pike-kal rögzített album második kislemeze, a címadó Electric Messiah komoly karriert futott be, hiszen a 2019-es Grammy díjátadó gálán a dalnak köszönhetően a Best metal performance kategória győztesének hirdették ki a csapatot.

2018-ban már nyolcadik nagylemezéhez érkezett a domoszlói Road története. A Tökéletesség hibája címet viselő korong végül április hatodikán került forgalomba a Hammer Records kiadványaként. Az album artwork-jét a nemzetközi szinten is rendkívül foglalkoztatott grafikus, Havancsák Gyula készítette, míg a korong zárótételében, a videoklipel is megtámogatott Sokkal jobb jónak lenni című tételben közreműködött a Torrente magyar hangjaként, valamint az Üvegtigris Csokijaként is zseniálisat alakító színművész, Csuja Imre.

Komoly, nemzetközi szinten elismert zenészeket tudhat rajongótáborában a 2010-ben indult Ghost. A csapat pólóiban rendszeresen láthatjuk pózolni többek között a Metallica tagjait is. A kezdeti lendület még 2018-ban is kitartott, hiszen ebben az évben került forgalomba a zenekar negyedik nagylemeze, a Prequelle, melynek felvezető track-je, a Rats hét héten keresztül vezette a Billboard mainstream rock songs listáját, míg a korongból megjelenése hetében összesen 66 ezer példányt értékesítettek.

Megjelenése hetében a brit, valamint az amerikai lemezeladási lista élére került a Halestorm negyedik stúdióalbuma, a 2018-as Vicious. A csapat kiadója, az Atlantic Records nem sajnálta a promócióra költött pénzt, hiszen a koronghoz nem kevesebb, mint öt videót forgattak, többek között a korábban a Metallica-val, valamint az Alice in Chains-szel is dolgozó Robert Schober közreműködésével, akinek a másodikként bemutatott Do no Disturb klipet köszönhetjük.

Öt különböző helyszínen, több mint egy éven keresztül stúdiózott 2018-as albuma, a Rainier Fog megjelentetése előtt a hamvaiból feltámadó grunge túlélő Alice in Chains. A korongra egyfajta terápiaként tekintett a csapat motorja, Jerry Cantrell, aki a következőket nyilatkozta a lemez címadó dalával kapcsolatban: „Nagyon nehéz annak a fickónak lenni, akinek állandóan a halott barátairól kell beszélgetnie. Miután tizenöt éven keresztül róluk beszélsz, egy ponton már csak az életre akarsz fókuszálni, tovább akarsz lépni, mert ezek azok a dolgok, amiket valóban befolyásolni tudsz. Pokolian hiányzik mindegyikőjük.”

Szavazni facebookon ittinstagramon ittviberen itttelegramon itttovábbi rocklegendákat hallgatni pedig itt tudtok.


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »