Szavazásra buzdítanak a kvótareferendumon

Szavazásra buzdítanak a kvótareferendumon

Lázár János, a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az Európai Bizottság az illegális migrációt legálissá alakítaná, a törvényen és renden kívüli állapotot legális migrációvá formálná.

nepszavazas_konzulatus_kolozsvar_bi-1270_b

Csütörtökön hangsúlyozta: ezzel szemben a kormány nem megszervezni akarja a bevándorlást, hanem megállítani. A közép-európai országok álláspontja szerint nincs szükség migrációra, és elképzelhetetlen a betelepítés – közölte. Lázár János elmondta: a választópolgárok nem Európa-ellenesek, hanem Brüsszellel van bajuk, nehezen viselik, hogy az Európai Bizottság el akarja venni Magyarország jogát, hogy meghatározza, ki éljen az országban. Ez szuverenitási kérdés, és erről a jogról Magyarország nem mondhat le – jelentette ki.

Lázár rámutatott: az október 2-i népszavazás nem pártügy, hanem nemzeti ügy, és ezt a választópolgárok pontosan értik. A tárcavezető kiemelte: a népszavazás a demokrácia legerősebb intézménye, így a kvótaraferendum azért is lényeges, mert lehetőséget ad a véleménynyilvánításra.
Lázár János közölte: mindenkit arra kérnek, hogy éljen a népszavazás lehetőségével, mert az emberek a saját életükről döntenek, ezt kell mérlegelniük. A kormány véleménye szerint a brüsszeli terv az automatikus szétosztásra ellentétes minden magyar érdekével, ezért azt kérik a választópolgároktól, szavazzanak nemmel – fogalmazott a miniszter.

Dömötör Csaba, a magyar Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az uniós testületek és vezetők szerdai közléseire reagálva szintén csütörtökön azt mondta: Brüsszelnek esze ágában sincs visszavonni a kvótacsomagot, sőt fel akarja gyorsítani annak végrehajtását. Az Európai Bizottság elnökének minapi üzenetére, miszerint a közép-európaiaknak meg kell szeretniük a kvótacsomagot, azt válaszolta, hogy “mi nem a kvótát szeretjük, hanem Magyarországot”.

Az államtitkár kvótacsomag három „különösen veszélyes elemeként” említette a felső létszámkorlát nélküli automatikus elosztási mechanizmust, a rendszerben részt venni nem kívánó országoknak kilátásba helyezett pénzbüntetést, valamint a családegyesítések megkönnyítését. Arra kért mindenkit, hogy vegyen részt a vasárnapi népszavazáson, és ott voksoljon nemmel. Ez a népszavazás nemzeti ügy, ez a népszavazás Magyarország jövőjéről szól – fogalmazott.

Elmondása szerint szerdán az Európai Bizottság azt jelentette be, hogy „semmi sem változott, nem fogják megváltoztatni a politikájukat, a betelepítés a bizottság, Brüsszel fontos célkitűzése marad”, az új dublini rendszer egy állandó elosztási mechanizmuson alapul, „amiben minden tagországnak részt kell vennie”, ahogy azt is egyértelművé tették, hogy jogilag is kötelező rendszert akarnak kialakítani.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »