Szavazásra biztat Orbán Viktor

Szavazásra biztat Orbán Viktor

Az április 24-i választásokon való részvételre biztatta a vajdasági magyarokat Orbán Viktor Szabadkán, ahol Aleksandar Vucic szerb kormányfővel közösen nyitotta meg a Masterplast üvegszövetgyárának új részlegét.

A megnyitón a szerb kormányfő köszönetet mondott Magyarországnak azért, hogy támogatja Szerbia uniós csatlakozását. Aleksandar Vucic ígéretet tett arra, hogy Szerbia a jövőben a legjobb kapcsolatokra törekszik Magyarországgal. A magyar miniszterelnök beszédében azt üzente a vajdasági magyaroknak, hogy a választásokon való részvétellel segítsék a két ország együttműködését.

„Arra szeretném önöket biztatni, tegyünk meg mindent azért, hogy amit elértünk, az megmaradjon, és a jó ösvényt, amely a lábunk alatt most vezet bennünket, ne tévesszük el, ne hibázzuk el. Arra kérem tehát önöket, különösképpen a vajdasági magyarokat, hogy menjenek el a következő választáson szavazni, vegyenek részt a közös döntésben. Fontos, hogy legyen erős magyar képviselet a belgrádi parlamentben, és fontos, hogy Belgrádban olyan kormány legyen, amellyel a magyar kormány mindannyiunk megelégedésére és Európa hasznára együtt kormányozhat” – hangsúlyozta Orbán Viktor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »