Szávay: nem lesz pártszakadás a Jobbikban, nem adják meg ezt az örömöt senkinek

Szávay: nem lesz pártszakadás a Jobbikban, nem adják meg ezt az örömöt senkinek

Szávay István még nem döntötte el, hogy indul-e újra a Jobbik alelnöki posztjáért, erről a következő egy-két napban határoz majd – mondta az ellenzéki párt politikusa hétfő reggel az M1-en. Nagy a dilemmája, mivel úgy érzi, a tagságnak komoly elvárásai vannak vele szemben; ugyanakkor nem ragaszkodik a pozíciójához.

Nem lesz pártszakadás a Jobbikban, bár ennek sokan örülnének, "jobbról és balról", akik szét akarták és akarják verni a pártot. Ezt az örömöt azonban a jobbikosok semmiféleképpen nem adják meg senkinek, és nem veszélyeztetik a párt 2018-as választási győzelmét azzal, hogy engedik fokozódni a konfliktust – mondta Szávay.

Szávay István arról is beszélt, hogy nem egy radikális-nem radikális törésvonal keletkezett a pártban, mint ahogyan ez több helyen megjelent. Arról sincs szó továbbá, hogy "egységes szárnyat" alkotna és "összeesküvést szőne" a többi, Vona Gábor pártelnök által nem támogatott alelnökkel – mondta.

Vona Gábor pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a jelenlegi alelnökök közül – elnöki jogkörével élve – nem támogatja Novák Előd, Apáti István és Szávay István újrázását. Döntését véglegesnek nevezte.

(MTI)

Novák három posztjáról mondott le – kész a mandátumáról is

Novák: Tudomásul vesszük az elnöki vétót is, tovább fogjuk építeni a Jobbikot, céljaink közösek

Morvai Krisztina: radikális vagyok én is – Novák: ne váljunk elvtelenekké, mint az eddigi pártok!

Vona nem engedné indulni Apátit, Hegedűsnét, Novákot és Szávayt – szerintük viszont a tagságnak kell döntenie

Novák szerint a néppártosodás vadhajtásait is le kellene már nyesegetni


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »