Szávay István még nem döntötte el, hogy indul-e újra a Jobbik alelnöki posztjáért

Szávay István még nem döntötte el, hogy indul-e újra a Jobbik alelnöki posztjáért, erről a következő egy-két napban határoz majd. Az ellenzéki párt politikusa az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában beszélt erről, ahol azt mondta: nagy a dilemmája, mivel úgy érzi, a tagságnak komoly elvárásai vannak vele szemben; ugyanakkor nem ragaszkodik a pozíciójához.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Szávay István hangsúlyozta: nem lesz pártszakadás a Jobbikban, bár ennek sokan örülnének, “jobbról és balról”, akik szét akarták és akarják verni a pártot. Ezt az örömöt azonban a jobbikosok semmiféleképpen nem adják meg senkinek, és nem veszélyeztetik a párt 2018-as választási győzelmét azzal, hogy engedik fokozódni a konfliktust – tette hozzá.

Szávay István arról is beszélt, hogy nem egy radikális-nem radikális törésvonal keletkezett a pártban, mint ahogyan ez több helyen megjelent. Arról sincs szó továbbá, hogy “egységes szárnyat” alkotna és “összeesküvést szőne” a többi, Vona Gábor pártelnök által nem támogatott alelnökkel – mondta.

Vona Gábor pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a jelenlegi alelnökök közül – elnöki jogkörével élve – nem támogatja Novák Előd, Apáti István és Szávay István újrázását. Döntését véglegesnek nevezte.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »