Szavak helyett tettekkel a korrupció ellen

Szavak helyett tettekkel a korrupció ellen

A Jobbik teljes nyilvánosságot követel a politikusok és családtagjaik vagyonát illetően – mondta Szilágyi György, a nemzeti párt képviselője budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte a legerősebb ellenzéki erő képviselői nem csak szavakkal, de tettekkel is küzdenek a korrupció ellen, ennek jegyében mától hozzátartozóik arról szóló nyilatkozatai is nyilvánosak, hogy nincs tulajdonrészük offshore cégben.

Szilágyi György elmondta, követelik, hogy az összes képviselő hozza nyilvánosságra a vele egy háztartásban élő családtagjainak vagyonnyilatkozatát, ahogy azt a Jobbik is megtette.

Hozzátette, kérik, hogy a többi honatya és családtagjaik is írjanak alá olyan nyilatkozatot, miszerint nincs érdekeltségük offshore cégekben. Közölte, pártja ebben is példamutatóan élen jár, hiszen honlapjukon ezentúl ezek a dokumentumok mindenki számára elérhető módon megtekinthetők (példaként a Vona Gábor és családja által aláírt dokumentumok a következő linkeken tekinthetők meg: Vona Gábor offshore nyilatkozata; hozzátartozói offshore nyilatkozat – a szerk.).

“Elszámoltatás, korrupció elleni harc – a XX. századi pártok, az MSZP és a Fidesz minden választás során elmondják ezeket a szlogeneket, és azt, hogy ők mennyire küzdenek a korrupció ellen. Szavak, tettek nélkül, hiszen eljön a választás ideje, és ezeket utána elfelejtik.”

– hangsúlyozta a képviselő.

“A Jobbik az egyetlen parlamenti párt, ami tettekkel is küzd a korrupció ellen, és az átláthatóság megteremtése érdekében. Sem az MSZP, sem a Fidesz nem partner ebben.”

– fejtette ki Szilágyi, aki szerint a korrupció ellen elsőként a törvényhozás szintjén, tehát a politikusoknál kell küzdeni.

Álláspontja szerint a Fidesz és az MSZP tisztességtelen politikai garnitúra, akik lépten-nyomon gátolják a Jobbik visszaélések feltárására tett kísérleteit, az utóbbi időszak botrányaira utalva pedig hozzátette, hogy mindkét politikai alakulat, és közvetlen hozzátartozóik is erősen érintettek a közvagyon eltüntetésében:

“Az MSZP-s Boldvai Lászlóról, a fideszes Kerényi Jánosról és Mikola Istvánról is kiderült, hogy a családtagjaiknak, és ezáltal nekik is van offshore cégük.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »