Szaúdi klub tagja a szerbek ellen döntetlent játszó kameruniak hőse

Vincent Aboubakar beállítása hozta a fordulatot a Kamerun–Szerbia (3-3) mérkőzésen, nekik köszönhették a Szelídíthetetlen Oroszlánok, hogy egy pontot megmentettek a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második fordulójában.

Aboubakar az elmúlt évtized egyik legjobb kameruni csatára, bár Yaoundéban született, s nőtt fel, 2010-től egy bő évtizeden keresztül európai klubokban futballozott. A Valenciennes szerződtette először, majd a Lorient-ban játszott. Utóbbi csapatban egyetlen idény alatt 35 bajnokin 16 gólt szerzett, így aztán tekintélyes kérő jelentkezett érte: az FC Porto.

Hírdetés

Attól kezdve európai pályafutását két klubban töltötte: a portugál „Sárkányoknál” és Törökországban, a Besiktasban. Pályafutása (eddigi?) csúcspontja a 2015 és 2018 közötti időszak, minden évben tíz fölötti gólszámmal zárt vagy a török, vagy a portugál élvonalban. 2020–2021-ben akadt még egy nagyon jó idénye, akkor Törökországban 29 hivatalos mérkőzésen 16 gólig jutott.

Tavaly óta a szaúdi ligában futballozik, az al-Naszr játékosa. A kameruni válogatottban több mint 90 mérkőzésen van túl, ez a mostani a második világbajnokság, amin játszik. A legnagyobb sikerét a tavalyi Afrikai Nemzetek Kupáján érte el, ő volt a torna gólkirálya, a bronzérmes kameruni csapat legjobbja.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »