Szatmári Petra egy lépésre az olimpiától

Szatmári Petra egy lépésre az olimpiától

Megvan az első magyar elődöntőse a törökországi Samsunban zajló amatőr ökölvívó kvalifikációs tornának. A korábbi ifjúsági világbajnok Szatmári Petra (75 kg) ír ellenfelét legyőzve már csak egy lépésre van a riói kvótától.

Fantasztikus sikert aratott a Samsunban zajló amatőr ökölvívó kvalifikációs tornán a 75 kilós Szatmári Petra. A korábbi ifjúsági világbajnok – aki Erdei Zsolt tanítványa a Madárfészek Ökölvívó Akadémián – az ír Christine Desmond ellen lépett szorítóba, és hatalmas csata után pontozással győzött. Ez pedig azt jelenti, hogy a fiatal bokszoló egy lépésre van a riói olimpiától.

– Petra fantasztikusan bokszolt, kellemes meglepetést okozva ezzel mindenkinek. Sem ő, sem pedig ír ellenfele egy tapodtat sem lépett hátra, szinte megállás nélkül ütötték egymás, és legnagyobb örömünkre a pontozók Petrát látták jobbnak. Ezzel megvan a válogatott első érme Samsunban, és őszintén remélem, hogy Petra a hiányzó egy lépést is megteszi az olimpia felé vezető úton – jelentette ki az MNO-nak a helyszínen tartózkodó Kovács László szövetségi kapitány.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »