Szatmári András negyeddöntőbe jutott a budapesti vívó-vb-n

Szatmári András negyeddöntőbe jutott a budapesti vívó-vb-n

A kardvívás 2017-es vb-aranyérmese a harmadik fordulóban az idei Európa-bajnokkal, az előző, 2013-as budapesti vb győztesével, Venjamin Resetnyikovval csapott össze az olimpiai kvalifikációs tornán.

A párharc kétesélyes volt, és sokáig nem is alakult ki nagy különbség. Az elején az orosz vezetett, majd 4-6 után Szatmári sorozatban négy tust adva fordított. Nem sokkal később, 8-8-nál döntetlen volt az állás, aztán megint a magyar kardozó négyes sorozata következett. Innen pedig már nem tudott visszakapaszkodni Resetnyikov.

Hírdetés

Szatmári ellenfele az elődöntőért, azaz a biztos éremért a Gémesi Csanádot búcsúztató Eli Dershwitz lesz.

A világranglista amerikai éllovasa, aki tavaly vb-ezüstérmes volt, hét tus különbséggel verte magyar ellenfelét, pedig jó darabig szoros volt az állás. Gémesi 6-7-ig jól tartotta magát, az amerikai kardozó azonban azután határozottabban támadott, elhúzott, és magabiztosan győzött.

“Hiába a nagy különbség, ez az asszó szorosabb volt. Ha újravívnánk, nem kapnék ki. Hat-nyolc után kaptam pár peches találatot, ami elkerülhető lett volna. Ez volt a kulcs, itt dőlt el a mérkőzés” – vélekedett Gémesi Csanád.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »