Szatmári András: már boldog vagyok az olimpiai bronzérem miatt

Szatmári András: már boldog vagyok az olimpiai bronzérem miatt

Az egyéniben Tokióban rögtön búcsúzott kardozónak a játékok után a motiváció visszaszerzése a legnehezebb.

Még bizonytalan a vívók új szezonja, de már megkezdte felépíteni magát az új olimpiai ciklus versenyeire a világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes kardozó Szatmári András.

“Volt egy egy-másfél hónapos pihenőnk, szeptember közepén kezdtünk mozgolódni. Előző hétre Ausztriába mentünk egy magaslati, erőnléti edzőtáborba, ami jól sikerült, bár kicsit megfáztam” – idézte fel a vívó az elmúlt hetek történéseit.

Várja már a következő feladatokat, különösen annak ismeretében, hogy

Hírdetés

sem tavaly, sem idén nem tudják megrendezni az Európa-bajnokságot, de ha meg lett volna tartva, akkor sem biztos, hogy szerepel rajta.

“Az edzőmmel egyeztettünk, nem biztos, hogy szakmailag megfelelően fel tudtunk volna készülni. Tehát nem annyira sajnálom, hogy elmarad, mert szeretem méltó módon képviselni a hazámat” – ecsetelte Szatmári András, aki november 11-13-ra készen áll majd az orléans-i grand prix-versenyre, ez egyéni viadal lesz.

Hogy mennyire tisztultak le a Tokióban történtek benne, arról azt mondta, át tudja értékelni, mi történt.

“Már boldog vagyok, hogy bronzérmet tudtam nyerni az olimpián, látom magam előtt a feladatokat, bizakodom benne, hogy Párizsban is ott tudok lenni és javítani tudok az eredményeimen; nagyon sok idő nincs is, a két világbajnokság közül a második már kvalifikációs lesz” – szögezte le.

Beismerte, a pihenőidejében szinte semmit sem mozgott, “néha egy kis foci vagy tenisz” fért bele, keresni is kellett a motivációt az újrakezdéshez.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »