Szárszói vigasságok 2016

Tizenötödszörre hívta össze a szárszói találkozót Farkasházy Tivadar. Viszonylag kevesen vettek rajta részt, a humorista szerint azért, mert kemény hangú meghívókat küldött szét, lehetővé téve, hogy bárki, akinek esetleg a megélhetése múlna rajta, nyugodt szívvel nemet mondjon. 

„Van értelme Szárszónak? Nincs” – így indította a 15. szárszói találkozót Farkasházy Tivadar komikus nyaralójuk kertjében, majd úgy folytatta: lehet hogy ez volt az utolsó. „Lehet, hogy ezekben a percekben Bánki képviselő úr egy egyéni módosító indítványt ad be, hogy 11 és 12 óra között ingyen megvásárolhatja az egész falut ezzel a telekkel együtt Mészáros Lőrinc, aki jelenleg itt a Földvár-Fonyód vasutat hozza rendbe, biztos övé volt a legolcsóbb pályázat” – mondta a humorista. 

Az idei találkozóra nemcsak politikusok, újságírók kaptak meghívást, hanem mások mellett Pukli István, a Tanítanék mozgalom frontembere, valamint Sándor Mária, a fekete ruhás nővér. „Egy országnak a helyzetét azt hiszem az mutatja meg, hogy hogyan bánik azokkal az emberekkel, akik kiszolgáltatottak, akik segítő kézre szorulnak” – fogalmazott Sándor Mária.

A házigazda szemléletesen utalt a találkozó alap kérdésére, hogy megreformálható-e Orbán Viktor rendszere és ha igen, miért külön-külön lépnek fel ellene.

Kovács László a szocialisták volt külügy minisztere szerint az ellenzék összefogása kell ahhoz, hogy Magyarország újra demokratikus állam legyen. (…)

Vadai Ágnes is az összefogást szorgalmazza, szerinte alapkérdésekben egyetértenek a szocialistákkal. „A választóink nagyon sokszor világossá tették számunkra , hogy azt szeretnék látni, hogy mi összefogunk együttműködünk, és megtaláljuk azt a legjobb módszert, amivel a jelenlegi rezsimet le lehet váltani. (…)

A megújult baloldalról az alábbi kép mindent elmond: 

Kiégett politikusok, közgazdászok, üzletemberek, szociológusok, történészek, művészek és újságírók vettek részt az eseményen. 

A Nyugat.hu szerint az idei eseményen alig több mint ötvenen vettek részt. Az MSZP aktív politikusai közül senki nem jelent meg. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »