Szárba szökken Orbán gyűlöletvetése: a kanadai magyar rádióban a jobbikosok elűzésére buzdítottak

Csak két nap kellett, hogy az Orbán Viktor által március 15-én megfogalmazott “elégtételt” ígérő fenyegetőzése eljusson kanadai híveihez – akik már egyenesen lecsuknák és elüldöznék az ellenzékieket.

A Torontóban működő,  vicces nevű “Független(!) Magyar Rádióban” Bede Fazekas Zsoltműsorvezető a bevallottan fideszes elkötelezettségű Kanadai Magyarok Országos Szövetségének elnökével, Vaski Gáborral beszélgetett. Mindketten lelkesen üdvözölték a miniszterelnök nemzeti ünnepen elhangzott beszédét, csupán annyi kritikát fogalmazta meg, hogy

 

“Ha ma én lennék Orbán, már rég lecsuktam volna egy-két embert.”

 A műsor folyamán szóba kerültek a különböző ellenzéki vezetők is, akik közül természetesen nem maradhatott ki a “muszlim-gyanús” Vona Gábor sem. Mindketten egyetértettek abban, hogy a Jobbik vezetőit és szavazóit meg sem szabadna tűrni Magyarországon. A beszélgetés csúcspontján Vaski felcsattant:

“Nem zavarják ki őket az országból?”

Hírdetés

 

Igen, jól érti! Magyarországtól 7000 kilométerre Orbán odaadó híveiben a kormányfő beszéde után úgy felizzott a hazaszeretet, hogy

egy-másfél millió embert üldöznének el a hazából.

Pusztán csak azért, mert ők nem odaadó hívei Orbán Viktornak. Ha van fájdalmasan pontos lakmuszpapírja annak, hova vezet a primitív kormánypárti gyűlöletpropaganda, ha van tökéletes iskolapéldája annak, hogy miért nem fenyegetőzik épeszű politikus hatalmi pozícióból – nos, az ennek a két görcsbe szorult lelkű szerencsétlennek az acsargása.

Bede Fazekas és Vaski agymenésére Szávay István jobbikos képviselő a Facebookon úgy reagált:

“Ez az eredménye annak az aljas gyűlöletkampánynak, magyarnak a magyar ellen hergelésének, amit az orbáni propagandagépezet immár sokadik éve folytat mindenki ellen, akik nem ők. Emiatt érzik immár több ezer kilométerre is feljogosítva magukat a Fidesz helyi hívei és szimpatizánsai, hogy az ellenzékkel szemben a legsötétebb Rákosi-diktatúrát idéző módszerek bevezetésére buzdítsák a jogállamiságot leépítő és a sajtószabadságot elfojtó kormányt.”

 

Balogh Gábor Alfahír.hu

Szávay István Facebook bejegyzése 


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »