Szándékos gyilkosságnak minősítették a Krive Ozero városban történt halálesetet

Az ukrajnai Krive Ozero városban történt halálesetet szándékos gyilkosságnak minősítették – közölte Sztepan Bozsilo, a Mikolajiv megyei ügyész helyettese a 112 Ukrajna csatorna által közvetített sajtótájékoztatón.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 115. cikkelye értelmében az üggyel kapcsolatos büntetőeljárást az előzetes vizsgálatok egységes nyilvántartásába jegyezték fel – mondta Bozsilo.

„Tapasztalt nyomozókból álló csoportot dolgozik az ügyön, a vizsgálattal 10 nyomozót bíztak meg. Továbbá egy öt személyből álló ügyészcsoportot is létrehoztak, melynek vezető ügyésze én vagyok”- tette hozzá a Mikolajiv megye ügyészének helyettese.

Korábban az esetet a Büntetőtörvénykönyv 365. cikkelye (hatalommal való visszaélés) alapján minősítették.

Korábban adtunk hírt róla, hogy az ukrajnai Mikolajiv megyében található Kirive Ozero városban a helyi lakosok megpróbálták megrohamozni a járási rendőrség épületét. A közrend biztosítása érdekében a településre kirendelték Mikolajiv, Herszon és Odessza rendőrségi egységeit – közölte Hatia Dekanoidze, az ukrán Országos Rendőrkapitányság vezetője.

Mint ismeretes, az ukrán rendőrök összevertek, majd agyonlőttek egy megbilincselt, 32 éves férfit a dél-ukrajnai településen – az eset komoly közfelháborodást és sajtónyilvánosságot kapott.

Az eset szerda éjjel történt. Szemtanúk elmondása alapján a férfit – Olekszandr Cukermant – egy szál alsónadrágban, felesége, édesanyja és két gyermeke szeme láttára ölték meg a rendőrök otthona előtt a nyílt utcán. A férfi neje hívta ki a rendőröket, miután összevitatkozott vele. A szomszédok ugyanakkor a családapát tisztességes, alkoholt nem fogyasztó férfiként jellemezték, akit egyszer sem láttak erőszakosan viselkedni.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Igazságszolgáltatás Ukrajnában: halálra vertek egy férfit a rendőrök (Fotók)Milyen büntetés vár a gyilkos ukrán rendőrökre?A rendőrség további erőket vont össze az ukrajnai Krive Ozero városbaRovatok: KékfényTelepülés: UkrajnaCímkék: ukrán rendőrség, Ukrán Nemzeti Rendőrség, gyilkosság, kékfény, bűnügy, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírek, krive ozeroi gyilkosság, rendőri túlkapásokForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »