Szállodarészt vásárol a kormány

A kormány 2,5 milliárd forintért vásárolná meg a Sofitel szállodának otthont adó épület egy részét. A Hír TV Célpont című műsora szerint Lázár János döntött az ingatlanvásárlásról. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az állam elővásárlási jogára hivatkozott. A kormány tavaly év végén alkotott meg erre vonatkozó törvényt, az elővásárlási jog a világörökségi területen található épületekre vonatkozik.

Ez azt jelenti, hogy „ha valaki megállapodik egy vevővel egy ilyen ingatlan értékesítéséről, előbb az államnak kell felkínálnia azt megvételre” – írja a Hír TV. A miniszter Tóth Bertalan szocialista képviselőt arról tájékoztatta, hogy hasonló ügyekben már 41 megkeresés történt, de idáig az állam még nem szerzett tulajdont egy ingatlanban sem.

Hírdetés

Hogy él-e az elővásárlási jogával, azt nyolc nap alatt döntheti el az állam, vagyis „kamuszerződések alapján, gyorsított eljárásban, vagyonértékelés nélkül, miniszteri döntés alapján vehet meg ingatlanokat akár a piacinál jóval magasabb áron is” – teszi hozzá a lap.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »