Szalai annyira beindult a válogatottban, hogy a riválisa is felpörgött

Jó a kedve a 3 gólja miatt, a klubja is profitál belőle – közvetve.

Szalai Ádámot rendkívüli módon feldobta a Bild cikke szerint a Svájc és Lettország ellen szerzett három gólja a vb-selejtezőkön.

– Nagyon boldog voltam a válogatottnál történtek miatt. Lettországban ráadásul egy nagyon fontos győzelmet húztunk be – mondta a lapnak a magyar csatár.

– Ádámnak nagyon nagy a játékkedve és nem csak a góljai miatt – tette hozzá Andreas Möller, a nemzeti csapat másodedzője.

Olyannyira felpörgött a támadó a lap cikke szerint, hogy abból klubja, a Hoffenheim is profitál már a pályán, igaz, nem közvetlenül Szalai által, sokkal inkább azzal, hogy edzésmunkájával és hozzáállásával a légiós remek hatással van riválisára, Sandro Wagnerre, aki a Freiburg elleni bajnokin is villogott.

A lap szerint Szalai egyrészt ösztönzést, másrészt nyomást is jelent Wagner számára, aki csak úgy maradhat majd a kezdőcsapatban, ha továbbra is csúcsformában futballozik, egyébként helyet cserélhet a jobbára a padon ücsörgő magyar csapattársával.

– Jó, hogy két olyan befejezőemberünk is van, mint Wagner és Szalai – mondta ennek kapcsán diplomatikusan a Hoffenheim edzője, Julian Nagelsmann.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Szalai ennyi labdával nem tud mit kezdeni, jó vagy rossz volt Dzsudzsák? – részletes elemzés a válogatott meccsérőlSzalai ennyi labdával nem tud mit kezdeni, jó vagy rossz volt Dzsudzsák? – részletes elemzés a válogatott meccséről

 

Rovatok: SportTelepülés: MagyarországCímkék: sport, labdarúgás, magyar focista, Szalai Ádám, magyar labdarúgásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »