Szalai Ádám nem omlik össze a szurkolói hangok miatt

Szalai Ádám nem omlik össze a szurkolói hangok miatt

A drukkereknek megvan a joguk ahhoz, hogy kritizálják – mondta el Szalai Ádám, a magyar válogatott és a német Hannover csatára a Nemzeti Sportnak. Leginkább a nemzeti tizenegyre koncentrál, legfőbb célja, hogy ott legyen a következő összetartáson Telkiben.

Ki örül annak, ha nem játszik? – válaszolt kérdéssel a Nemzeti Sport kérdésére Szalai Ádám, aki nem kapott lehetőséget a Hannoverben a hétvégi, Hertha BSC elleni találkozón. A csatárnak nehéz időszaka van, mivel amellett, hogy sokszor klubcsapatában sem fér be a kezdőbe, a válogatottban a Horvátország elleni Eb-félkészülési meccsen hatalmas füttyszó fogadta, amikor pályára küldte a szünetben Bernd Storck.

„A szurkolóknak jogukban áll, hogy véleményt nyilvánítsanak akkor is, ha az nem esik jól az érintetteknek”

– mondta a csatár, aki hozzátette, hogy a pfújolás duplán fáj, ha a válogatottban kapja az ember. Ennek ellenére megpróbálta kizárni a körülményeket, mindent beleadott, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen 1-1-re végződött a mérkőzés.

Szalai hangsúlyozza: legfőbb célja, hogy minél jobb állapotba kerüljön a nemzeti csapat következő összetartásáig – május 20-án Elefántcsontparttal játszunk –, a következő öt hétben úgy dolgozik majd klubjában, hogy biztosan meghívót kapjon a szövetségi kapitánytól. „Ez éltet, ez lebeg a szemem előtt.”

Erős visszaesés

Szalai Ádám 2010-ben, San Marino ellen mesterhármassal mutatkozott be a magyar válogatottban, majd a következő meccsen Finnország ellen is betalált, aztán viszont visszavett a tempóból. Legutóbb Feröer ellen rúgott gólt az Eb-selejtező-sorozatban, nem túl látványos játéka miatt viszont elég sok bírálatot kap a szurkolóktól. Bernd Storck szövetségi kapitány viszont a horvátok elleni mérkőzést követően védelmébe vette a támadót. Mint mondta, fontos játékosa lesz a csapatnak a franciaországi Eb-n.

„Sokat köszönhetünk neki, ráadásul ne feledjük, nem véletlenül került a Real Madridhoz, majd a német élvonalba. Megvan benne a lehetőség. A játéka nagyon hasznos, még akkor is, ha nem annyira látványos. Oké, nem Magyarországon futballozik, nem rugdossa a gólokat. No de a Bundesligában nehezebb is ám gólokat rugdosni… Igazi csapatjátékos, aki mindig aláveti magát a közösség érdekeinek. Nekem ilyen futballistákra van szükségem.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »