Szalah nagyot ugrott előre, de Mbappé így is messze tőle

Szalah nagyot ugrott előre, de Mbappé így is messze tőle

A három legjobban fizetett futballista a PSG-ben játszik.

A Liverpoollal a múlt hét végén szerződést hosszabbító Mohamed Szalah a legjobban fizetett futballistává lépett elő a Premier League-ben, ám a heti béreket tekintve így is csak a negyedik a sportág kereseti rangsorában, amelyet Kylian Mbappé vezet – adta hírül a Daily Mail.

Az angol bajnokságban legutóbb második együttes egyiptomi ásza 2025-ig írt alá, ennek fejében pedig hetente 400 ezer angol fontot vághat zsebre, ezzel maga mögé utasította az eddigi két szigetországi éllovast, az egyformán heti 385 ezer fontot kereső Cristiano Ronaldót, a Manchester United és Kevin De Bruynét, a bajnoki címvédő Manchester City sztárját. Utóbbi klub friss igazolása, a Borussia Dortmundtól érkezett norvég Erling Haaland heti 375 ezer fontot kap majd, s ezzel beérte a városi rivális United spanyol kapusát, David de Geát a kereseti rangsorban.

Hírdetés

A képzeletbeli dobogó helyeit “kibérelte” magának a Paris Saint-Germain három játékosa. A francia bajnokcsapatnál 2025-ig szerződést hosszabbító Kylian Mbappé immár heti egymillió fontért (mintegy 465 millió forint) futballozik a PSG-nél, megelőzve az eddig legjobban fizetett Lionel Messit és a harmadik helyre szorult Neymart. A párizsiakhoz tavaly nyáron csatlakozott argentin heti bére 960 ezer, a brazilé pedig 606 ezer font – a londoni lap információi szerint.

A nemzetközi labdarúgás legjobban fizetett játékosainak tízes listája:

  • Kylian Mbappé (PSG) – 1 millió angol font hetente
  • Lionel Messi (PSG) – 960 ezer font
  • Neymar (PSG) – 606 ezer
  • Mohamed Szalah (Liverpool) – 400 ezer
  • Cristiano Ronaldo (Manchester United) és Kevin De Bruyne (Manchester City) – 385-385 ezer
  • Erling Haaland (Manchester City) és David de Gea (Manchester United) – 375-375 ezer
  • Antoine Griezmann (Atletico Madrid, az FC Barcelona kölcsönjátékosaként) – 356 ezer
  • Robert Lewandowski (Bayern München) – 350 ezer

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »