Szakszervezet: Csak Trump képes orvosolni a problémát

Szakszervezet: Csak Trump képes orvosolni a problémát

Donald Trumpot támogatja a legnagyobb amerikai rendőri szakszervezet. Az érdekvédők szerint csak a republikánus elnökjelölt képes elejét venni a rendőrök elleni erőszaknak. Három lövöldözés is volt az éjszaka: az amerikai Philadelphia, Los Angeles és Fort Worth városokban. A támadásokban ketten haltak meg, több mint tízen megsebesültek, akik közül négyen rendőrök.

A harmadik lövöldözés Philadelphiában történt. Az ámokfutó minden előzmény nélkül egy rendőrautóra zúdított golyózáport, amelyben egy 19 éves rendőrnő ült. „Csak lőtt, semmit sem mondott. Megkérdeztem a rendőrnőt, de ő sem hallott semmit. A 15 lövésből 8 is eltalálhatta, mégis nagyon-nagyon szerencsésnek mondható” – Philadelphia rendőrparancsnoka.

A tettest üldözni kezdték a rendőrök, aki menekülés közben egy vendéglőre és több gépkocsira is rálőtt. Egy további rendőrt és négy járókelőt sebesített meg, mire megállították a rendőrök. Egyelőre nem ismert sem a tettes, sem tettének motivációja.

A nyáron több közúti igazoltatás végződött tragédiával, amikor a rendőrök feketéket lőttek le. Dallasban egy fekete férfi bosszúból 5 fehér rendőrt gyilkolt meg. Azóta több támadást is elkövettek rendőrök ellen, a közbiztonság pedig az egyik vezető témájává vált az elnökválasztási kampánynak.

Korábban több rendőr- és határőr-szakszervezet Donald Trump oldalán szált be a kampányba, most pedig a legnagyobb, 330 ezer rendőrt tömörítő szakszervezet közölte, hogy a republikánus jelöltet támogatja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »