Szakrális művekből nyílt kiállítás a párkányi plébánián

Szakrális művekből nyílt kiállítás a párkányi plébánián

A Duna Menti Művészek Egyesülete által szervezett, In memoriam Barta Gyula kiállítása nyílt meg tegnap a Párkányi Római Katolikus Plébánia Marianum Lelkipásztori Központjában.

„Sok művész megpróbálja megragadni a természetfölöttit, nem véletlenül, hiszen a transzcendencia egy olyan világ, amely leginkább a művészetek által tud kifejeződni. Az igaz és jó a szépben összefonódik, belépünk egy magasabb szférába. Örülök, hogy régiónk művészei körében is születtek ilyen alkotások” – mondta el üdvözlő beszédében a házigazda, Fóthy Zoltán párkányi esperesplébános.

Hírdetés

A Pro Culture Parkan egyesület nevében Gerstner Ákos köszöntötte az egybegyűlteket. „Bár az ember jelenléte az univerzumban véges, a művészember szellemisége művei által itt marad közöttünk, mint ahogy Gerstner István festőművészé is, aki sajnos már nincs közöttünk” – fogalmazott Gerstner.

A továbbiakban bemutatta az alkotókat a párkányi Gerstner István tájképfestőt, A. Bak Péter lábatlani képzőművészt, Bugyács Sándor párkányi képzőművészt, Magyar György párkányi szobrászt, Prohászkáné Jablonszky Éva esztergomi fafaragót és Német László párkányi fotográfust.

A kiállítást Nyitra megye támogatta. Még három napig, szeptember 23-ig megtekinthető.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »