Szakmák Éjszakája – határtalan lesz-e ez az éjszaka?

Szakmák Éjszakája – határtalan lesz-e ez az éjszaka?

Volt egy ötlet, amiből álom lett, s mert az álmot egyre többen álmodták egy terv, ami a megvalósulás kapujában áll: a Szakmák Éjszakája.

Talán sokan megrándítják a vállukat, hogy ez csak egy szűkebb területet, a szakképzést érinti… De a tudás, a munka, a teremtés művébe való bekapcsolódás mindannyiunk életének a része, hisszük, hogy ez Magyarország felemelkedésének útja.

Múltkor arról írtam, hogy ez a program az egész országra kiterjed. Idén – de az álmunk, hogy jövőre már nem csak országos, hanem nemzeti rendezvény lesz. Hiszen magyar diákok nem csak a határainkon innen, hanem azokon túl is tanulnak a szakképzésben, reméljük, jövőre a határontúli szakképző intézmények is bekapcsolódnak majd a programba. És akkor mondhatjuk majd, hogy az álmunk megvalósult.

Bár igaz, hogy idén még nincs határontúli helyszíne a Szakmák Éjszakájának, azonban a határon túli testvériskolák már így is bekapcsolódnak a programokba. Számos helyen bemutatkozhatnak, pl. a Tatabányai Szakképzési Centrum Alapy Gáspár Szakközépiskolája és Szakiskolájában egy felvidéki iskola, vagy ugyanennek a Szakképzési Centrumnak a Mikes Kelemen Felnőtt és Ifjúsági Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájában általánosságban mutatják be a felvidéki és erdélyi iskolákkal való kapcsolattartást. Máshol még a szakmai programot is a határon túli testvériskola tanulóival közösen állították össze.

A rendezvény központi helyszínére, Szegedre pedig szervezetten érkeznek a Délvidékről és a Partiumból a diákok és a tanárok, egy-egy tanteremben be is mutatkoznak sőt, az aradi Csiky Gergely Főgimnázium tanulói az ünnepélyes megnyitón is szerepelnek.

Mert ez az éjszaka, ez a rendezvény nélkülük nem lenne teljes.

Műszaki Iskola, Ada

Az aradiak is velünk ünnepelnek

The post Szakmák Éjszakája – határtalan lesz-e ez az éjszaka? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »