Szakközépiskolai tanuló járt Balognál

Támogatná az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője, hogy létre jöjjön egy olyan országos diákszervezet, amely közvetlen kapcsolatban áll a kormánnyal és a miniszterrel – erről beszélt lapunknak Mészáros Dávid szakközépiskolai diák, a Független Diákparlament tagja, aki kedden este tárgyalhatott Balog Zoltánnal.

Mészáros még tavaly decemberben kereste fel Balog Zoltánt miniszteri munkájáról szóló éves beszámolóján, ahol a tárcavezető a sajtó nyilvánossága előtt ígérte meg, hogy személyesen ül le vele tárgyalni az oktatás kérdéseit érintő javaslatairól. A tervezett diákunióba az ország összes iskolájának diákönkormányzatából delegálnának tagot megyei, onnan pedig országos szintre, hogy képviseljék a tanulók véleményeit. A fiatalember ígéretet kapott arra, hogy az ügyben tárgyalhat Palkovics László oktatási államtitkárral is. Mészáros Dávid arról is beszélt, felvetésével, mely szerint szükség lenne a tankönyvpiac szélesítésére, Balog Zoltán egyetértett, és azt állította, hogy a következő tanévben már több könyvből választhatnak a pedagógusok.

Az egyeztetésen szó esett többek között arról is, hogy nagy a tanárhiány az iskolákban. Ezt Balog is elismerte, de szerinte még néhány évet kell várni, hogy a kérdést orvosolja a pár éve bevezetett Klebelsberg Ösztöndíj, amely azoknak a pedagógushallgatóknak jár, akik vállalják, hogy egyetemi éveik után legalább annyi időn át dolgoznak szakmájukban, ahány évig az ösztöndíjat kapták.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »