Szakértõ: Egymillióan fertõzõdnek meg, és 10 ezren halnak meg a következõ két hétben Romániában

Szakértõ: Egymillióan fertõzõdnek meg, és 10 ezren halnak meg a következõ két hétben Romániában

Octavian Jurma kielemezte, miként alakult a járvány az elmúlt négy hétben, és arra a következtetésre jutott, hogy a következő 14 napban körülbelül egymillió romániai fog megfertőződni, és 10 ezren fognak meghalni a COVID 19-ben.

Az orvos azt állítja, hogy Romániában jelenleg hússzor több a megbetegedés, mint a világjárvány első hullámának csúcspontján.

„Tisztában vannak vele, hogy ma (október 18-án, hétfőn) 25-ször több esetünk van, mint 8 héttel ezelőtt?

Hússzor több esetünk van, mint az első hullám csúcspontján. Igen, arról hullámról beszélek, amikor 30 napig karanténban voltunk, hogy ne járjunk úgy, mint Lombardia.

Most rosszabbul állunk, mint Lombardia, mert elutasítottuk a 30 napos karantént, de ezzel elutasítottuk azt is, hogy a hullám csúcsán soha ne legyen naponta 500 esetnél több. Most megmutatjuk az olaszoknak, hogyan néz ki egy olyan járványhullám, ahol az orvosok helyét politikusok vették át” – mondta Jurma.

Az orvos szerint a járvány a csúcspontját a következő két hétben érheti el, mivel a politikusok nem hajlandóak keményen fellépni.

Hírdetés

Addigra sok romániai megfertőződik és meghal – figyelmeztet Octavian Jurma a Facebookon.

„Még legalább 2 hétig ezen a sztratoszférikus szinten fogunk maradni.

A következő 2 hétben 1 millió román betegszik meg, de ebből mi csak 200.000-et fogunk észlelni.

A következő 2 hétben 10.000 román állampolgárt fog megölni a COVID-19, amiből mi csak 5.000-et fogunk észlelni. Nem azért mutatom meg ezeket a számokat, hogy megijesszem, hanem hogy felébresszem önöket” – jósolta Octavian Jurma.

A figyelmeztetés az állampolgárokra is vonatkozik

„Még ha nem is érdekel minket, hogy mi történik a kórházakban, a halálesetek mindannyiunkat elérnek majd. Bármit is hiszünk a világjárványról és a vakcináról, nagyon kevesen lesznek azok, akiknek ne halna meg legalább egy ismerősük. A halál az utolsó figyelmeztetés lesz, hogy felébredjünk a hazugságból” – figyelmeztet Jurma.

Hétfőn új rekord született: 1764 embert vettek fel az intenzív osztályra. A hatóságok hétfői jelentése szerint 24 óra alatt 10 141 új COVID-19-es megbetegedés és 261 haláleset történt. (spotmedia.ro, hírszerk.)

Fotó: Olga Kononenko/unsplash.com


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »