Szakértő: Az ukrán élelmiszergyártók korlátozni fogják a termelést

Az ukrán élelmiszergyártók a csökkenő belföldi fogyasztás és a csökkenő export miatt korlátozni fogják a termelést – fejtette ki véleményét Olekszander Ohrimenko, az Ukrán analitikai központ elnöke a Golos.ua sajtótájékoztatóján.

A közgazdász véleménye szerint rossz az, hogy csökkenni fog a termelés, s annak ellenére, hogy Ukrajnában kezdetét vette a gazdasági növekedés, az ukrán áruk exportja továbbra is csökkenő tendenciát mutat, beleértve az ukrán késztermékek értékesítését külföldön.

Olekszander Ohrimenko elmondta, hogy a vaj, a sajtok és a tésztafélék értékesítése is csökken.

Mint ismeretes, továbbra csökken az export Ukrajnában. 2016 januárjától augusztusig az ukrán áruk exportja elérte a 20,860 milliárd dollárt, azaz 10,1 százalékkal csökkent, az import pedig 3,6 százalékkal, 24,436 milliárd dollárig csökkent. A Golos.ua hírportál információi szerint az ukrán külkereskedelem deficitje körülbelül kétszeresével csökkent, elérve a 3,567 milliárd dollárt, a tavalyi év azonos időszakában ez az összeg 2.154 milliárd dollár volt.

Az idei év eleje óta Ukrajnában közel 12 százalékkal csökkent az export.  Az Oroszországba történő áruszállítások 1,6 százalékkal, az Ázsiába történő pedig 14,6 százalékkal csökkent.
Ukrajnában az előző év azonos időszakához képest az idei év első hat hónapja alatt 11,9 százalékkal csökkent az áruk exportja.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Ukrajnában az élelmiszer-fogyasztás az 1996-os év szintjére esettAz szakértők elmondták, mikor fognak drágulni az élelmiszerek UkrajnábanAz országos szintet tekintve Kárpátalján magasak az élelmiszerárakOktóber elsejétől Ukrajnában megszűnik az élelmiszerárak állami szabályozásaRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: ukrán gazdaság, ukrajnai hírek, Ukrajna, ipari termelés, Hrojszman-kormány, élelmiszer-előállítókForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »