Szakértő: az év végéig 20 százalékkal emelkedik a marha- és a sertéshús ára Ukrajnában

A sertés- és marhahús ára 20 százalékkal fog növekedni, a baromfihús áremelkedésére nem kell számítani – mondta el Ivan Tomics, a mezőgazdasági szövetkezetek uniójának vezetője a Golos.ua hírügynökségnek.

A szakértő szerint 20 százalékos lesz a hústermékek maximális áremelkedése. A legnagyobb áringadozások a marha- és a sertéshúsnál lesznek megfigyelhetőek. Először is, december 20-ig átlagosan 8-15 százalékkal, maximálisan pedig 20 százalékkal fog növekedni a hús ára.

Ivan Tomics azt javasolja, hogy ne ijesztgessék az embereket a hús 150 hrivnyás árával. Elmondása szerint Ukrajnában a baromfihús ára a legstabilabb, mert a gyártók erős termeléssel és alacsony költségű technológiákkal rendelkeznek, ezért nem fog a közeljövőben emelkedni ennek a húsfélének az ára.

Mint ismeretes, október elsejétől Ukrajnában megszűnt az élelmiszerárak állami szabályozása.

A határozat által egy pilótatervezet lépett életbe az élelmiszerárak szabályozása terén, és ideiglenesen megszűnik a túlzott adminisztratív szabályozás.

Október elsejétől három hónapon keresztül tanulmányozzák az árak változását, és az eredmények alapján lesz döntés az állami szabályozás megszüntetéséről, korlátozásáról, vagy pedig annak megújításáról.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: marhahús, sertéshús, áremelkedés, élelmiszer drágulás, élelmiszer, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »