Szakemberek csoportja segít majd az egészségkárosodott gyerekek szüleinek

Szakemberek csoportja segít majd az egészségkárosodott gyerekek szüleinek

Mosoly másokért – Úsmev pre druhých névvel indít online tanácsadást fogyatékkal élő gyerekek szülei számára egy szakemberekből álló csoport. A csoport létrehozását Miroslav Béreš indítványozta, a megalakulásról is ő adott tájékoztatást a TASR hírügynökségnek.

Amint elmondta, a projekt része lesz a tanácsadáson kívül a rászorulók számára az együttműködés megszervezése, valamint olyan árveréseket, bazárokat is kívánnak rendezni, ahol megismerkedhetnek az új segédeszközökkel, esetleg átadhatják azokat egymásnak, de ugyancsak megbeszélhetik a náluk már bevált szolgáltatások tapasztalatait.

„Magunk is egy olyan gyermek szülei vagyunk, aki egy ritka genetikai rendellenességgel született. Rendkívül bonyolult időszakon mentünk keresztül, évekig eltartott, amíg megfelelő információkhoz jutottunk” – nyilatkozta Miroslav Béreš.

Ezért a feleségével együtt úgy határoztak, hogy polgári társulást alapítanak gyógypedagógusok, orvosok, fizioterapeuták és további szakemberek bevonásával. „Célunk, hogy a szülők gyermekeik érdekében helyesen dönthessenek, meghallgathassák nemcsak az orvosok, hanem más szakemberek véleményét is, mert így teljes körűen tájékozódhatnak gyermekük állapotáról” – mondta Veronika Bérešová, a társulás ügyvezetője, aki maga is orvos-belgyógyász.

Hírdetés

„Olyan ingyenes szociális szolgáltatásokat akarunk nyújtani, amelyekkel megkönnyítjük a rászorulók életét. Egészségkárosodott gyermeke bárkinek bármikor születhet, ezért azt szeretnénk, hogy ezek a szülők nálunk támaszt találjanak, és érezzék, nincsenek magukra hagyva” – hangsúlyozta Miroslav Béreš.

A projekt része lesz annak megszervezése is, hogy az emberek beszámolhassanak saját történeteikről, sorsukról, támogatókra, segítőkre találjanak, átadhassák egymásnak a számukra már nem megfelelő gyógyászati eszközöket, szolgáltatásokat ajánljanak sorstársaiknak. A portál szolgáltatásait mindenki ingyenesen veheti igénybe.

„Ez a projekt még csak a kezdeteknél tart, hamarosan azonban beindítunk egy sportolással kapcsolatos portált usmevnahory.sk címmel, majd egy újabbat, amellyel azoknak az egészségkárosodottaknak szeretnénk segíteni, akik fogyatékosságuk miatt nem tudnak elhelyezkedni, munkához jutni” – tette hozzá Miroslav Béreš.

(BM/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »