Szakadozik a felhőzet, de még többfelé várható eső

Szakadozik a felhőzet, de még többfelé várható eső

Lassan csökken a felhőzet, de még mindig várható csapadék az ország nagy részén. Helyenként erős széllökések is előfordulhatnak.

Már szerdán lesz ahol 20 fokot is mérhetünk, de egy átvonuló csapadékzóna miatt sokfelé várható eső, zápor, északkeleten zivatar is akár. Előbb csütörtökön keleten, majd pénteken másutt is hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap és szombaton már többnyire napos időben bízhatunk.

Szerda éjjel erősen felhős vagy borult lesz az ég, de északkeleten időszakosan kevesebb lehet a felhő. Átmenetileg kevesebb helyen várható eső, zápor. A szél mérséklődik, egyre inkább csak a Nyugat-Dunántúlon lehetnek erős széllökések. A hőmérséklet 5 és 12 fok közé csökken – tájékoztat az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: OMSZ)

Hírdetés

(Fotó: OMSZ)

Szerdán napközben általában borult lesz az ég, de a délutáni órákban kelet, délkelet felől lassan megkezdődik a felhőzet csökkenése. Átmenetileg kevésbé felhős tájak azonban délelőtt is lehetnek az ország északkeleti harmadában. Egy délkelet felől érkező csapadékzónából sokfelé várható eső, zápor, az északkeleti megyékben akár zivatar is kialakulhat. A legtöbb csapadék a Dunántúlon ígérkezik. Az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérik az északi szelet, másutt ugyanakkor csak élénk széllökések lehetnek. A hőmérséklet általában 8, 15, északkeleten 16, 20 fok közé emelkedik.

(Fotó: OMSZ)

(Fotó: OMSZ)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »