Szájer: hét az egy ellen harcoltunk az elsöprő médiaerővel és a majdnem határtalan erőforrásokkal szemben

Szájer: hét az egy ellen harcoltunk az elsöprő médiaerővel és a majdnem határtalan erőforrásokkal szemben

Szájer József egy hosszú e-mailben számolt be a választásról az Európai Néppártnak – írja az Index. A Fidesz az egyik legsikeresebb párt ebben a frakcióban.

Az EP-képviselő szerint „a magyarországi politika sosem volt egy délutáni teázás”, ez mondjuk igaz, én leginkább az éhgyomros unicumozáshoz tudnám hasonlítani most, aztán Szájer elmagyarázza, hogy mit értett ez alatt.

„”Hét az egy ellen” harcot vívtunk a kormányzáshoz szükséges többségért. Olyan erőkkel küzdöttünk, amelyeknek elsöprő médiaereje, példátlan befolyása és majdnem határtalan erőforrásai voltak.”

Lehet, hogy Szájer az Európai Parlamentből nem látja, vagy nem akarja látni, vagy nem tudom, hogy mi a helyzet a közmédia egészével, a TV2-vel, az Echo TV-vel, az összes megyei lappal, az Origóval és a többi online felülettel, az ingyenes Lokállal, vagy a korlátlan közpénz forrásokkal, az emberek pénzéből teleplakátolt országgal, hogy csak néhányat említsünk, meg amúgy az EBESZ is teljesen rosszul látta az egészet:

Szájer kéri, ne higgyenek annak a narratívának, hogy itthon egy rothadó, haveri alapon működő autoriter rendszer van. A választási eredmény alapján a magyar emberek sem hitték ezt el. Arról már nem beszél, hogy összesen több ellenzéki szavazat született, mint kormánypárti, ráadásul hasonló volt a távol maradók aránya is.

A teljes levél:

(fotó: Varga György/MTI)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »