Száguldó Habsburg

Az osztrák színekben induló, de Magyarországhoz ezer szállal kötődő Ferdinand Habsburg idén teljes szezont teljesít a Formula Renault 2.0 Eurocup-sorozatban. A királyi leszármazott ragyogóan kezdte az idényt, ugyanis a spanyolországi első fordulóban nyolc pontot szerzett.

Ismét egy Habsburgért szoríthatnak azok, akik kedvelik az autósportot. A 18 éves, Magyarországhoz ezer szállal kötődő Ferdinand Habsburg (Habsburg Ottó unokája – a szerk.) idén teljes szezont teljesít a Formula Renault 2.0 Eurocup-sorozatban. A spanyolországi idénynyitón sikerre éhesen versenyzett, és már most bizonyította a tehetségét, ugyanis a versenytempója már-már a legjobbakkal vetekedett. Az ifjú Habsburg a világ legjobb 23 formaautós utánpótlás-versenyzői között végül nyolc pontot szerzett a Motorland Aragón versenypályán három, egyenként 25 perces futamon, és számos látványos párharcot vívott az 5,3 kilométer hosszúságú pályán. A 18 éves pilóta tudja, miben kell fejlődnie, hogy a Monacóban, a több mint egy hónap múlva rendezendő második fordulóban képes legyen akár az élmezőnnyel is felvenni a harcot.

– Nagyon kemény hétvégén vagyok túl. Azzal elégedett lehetek, hogy mindhárom futamon előrébb végeztem, mint ahonnét indultam. Egyelőre a tizedik hely környékére voltam jó, de ott több nagy csatát is képes voltam győztesként megvívni. Ha sikerülne javítanom az időmérős teljesítményemen, sokkal előrébb is tudnék végezni a futamokon. Most van időnk felkészülni a következő versenyre, ahol mindenképpen szeretnék előrelépni a mostani helyezéseimhez képest – jelentette ki Autósport.com portálnak Ferdinand Habsburg, aki a hétvégén a portugáliai Estorilban indul az EuroFormula Open szezonnyitóján.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »