Szabadságra ment az orvos, két hétre bezárt a gyulai kórház bőrgyógyászati osztálya

Szabadságra ment az orvos, két hétre bezárt a gyulai kórház bőrgyógyászati osztálya

Szabadság miatt bezárt a Békés Megyei Központi Kórház gyulai rendelőintézetének bőrgyógyászati osztálya – írja a Népszava.

A lap beszámolt egy idős asszony történetéről, akinek karján június végén gennyes hólyagok jelentek meg, de hiába várt a bőrgyógyászaton, ott közölték vele, hogy menjen a sürgősségire, mert a bőrgyógyászaton minden orvos szabadságon van. Azonban a másik osztályon sem járt sikerrel az asszony, ugyanis az ott dolgozó egyetlen orvos szintén szabadságon volt, a rezidensek pedig nem tudtak mit kezdeni a panaszaival.

Hírdetés

Szerencséjére összefutott a főorvossal, aki a szabadsága ellenére minden nap bejárt egy betegéhez, ő megvizsgálta és egyből befektette a kórházba, ahonnan két hét után azzal az indokkal küldték el, hogy mivel a főorvos is külföldre utazik, két rezidenssel pedig nem működhet az osztály, mennie kell a betegeknek.

A kórház nem tagadta, hogy az orvosok szabadságolása miatt ideiglenesen bezárt a bőrgyógyászati fekvőbeteg osztály, az asszony fia azonban nem érti, hogy ha egész Békés megyében csak Gyulán van ilyen ellátás, hogyan fordulhat elő, hogy két hétig nem tudják biztosítani.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »