Szabadon ügyködnek a drogterjesztők- Már 11 halálesetet okoztak

Új, életveszélyes hatóanyagú dizájnerdrog jelent meg a magyar kábítószerpiacon, amely a jelenlegi információk szerint már tizenegy ember haláláért felelős – hangzott el a rendőrség keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Csákó Ibolya alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense elmondta: egy miskolci, lyukóvölgyi haláleset nyomán azonosították az új pszichoaktív anyagot a szakértői intézetben.

A szakértők ezt követően megvizsgálták májusig visszamenőleg a gyanús eseteket és megállapították, hogy tizenegy haláleset köthető a bika nevű anyaghoz.

Mint mondta, az elhunytak többsége drogfogyasztó múlttal rendelkezett, a halált megelőzően fáradékonyak voltak, szívtájéki fájdalomra, légzési nehézségre panaszkodtak, a halál előtt görcsös rohamuk volt, több esetben őrjöngtek.

Hírdetés

A legfiatalabb elhunyt 23 éves volt, a legidősebb 36 éves, a halálesetek zöme Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt, de volt Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében, valamint a fővárosban is.

Az áldozatok “varázsdohányban” vagy “herbálban” szívták el a dizájnerdrogot.

Magyar Tudat

The post Szabadon ügyködnek a drogterjesztők- Már 11 halálesetet okoztak appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.

Related posts:Mert nem történtek meg az elszámoltatások – Újabb önkormányzati botrány                   Lazáry…Az Európai Bizottság eltiporná a magyarországi médiaszabályozást                 Továbbra sem…Rogán üzent a bankoknak- Nem érdemes trükközni, mert háromszor fogjuk leverni rajtuk Már februárban megemelheti a törvényben garantált ingyenes készpénzfelvételek számát a…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »