Szabadon engedték a négy szerzetesnővért, akiket a hétvégén raboltak el Nigériában

Szabadon engedték a négy szerzetesnővért, akiket a hétvégén raboltak el Nigériában

Az afrikai ország délkeleti részén rabolták el a Megváltó Jézus Nővérei rend négy szerzetesnővérét augusztus 21-én, vasárnap, friss hírek szerint azóta szabadon engedték őket.

A rendi elöljáró, Zita Ihedoro SJS kedden közleményt adott ki, mely szerint a nővéreket szabadon engedték elrablóik, és hálájukat fejezte ki az értük mondott imákért és minden támogatásért.

Johannes Nwodo, Christabel Echemazu, Liberata Mbamalu és Benita Agu nővérek éppen úton voltak Okigwe körzetében, az Okigwét Umulolóval összekötő úton, amikor megtámadták őket.

Az emberrablások száma jelentősen megnőtt Okigwe és Leru régiójában, Imo és Abia államban. A mostani eset kilenc nappal azután történt, hogy fegyveresek elraboltak egy katolikus papot és egy szeminaristát a két államot összekötő autóúton. Őket nem sokkal később szabadon engedték támadóik.

Az augusztus 21-én elrabolt nővérek kongregációját Megváltó-nővéreknek is hívják (SJS); rendjüket 1985-ben alapították a Port Harcourt-i Egyházmegyében, a dél-nigériai Rivers államban. Elsődleges tevékenységük a betegek ápolása, a rászorulókról, különösen a fogyatékkal élőkről, szegényekről, idősekről és elhagyatottakról való gondoskodás.

Hírdetés

A négy nővér elrablása kapcsán Luka Sylvester Gopep minnai segédpüspök azt mondta: „Sajnos, nem javul a helyzet szeretett Nigériánkban, de változatlanul Istenben bízva nézünk a jövőbe.”

Fordította: Verestói Nárcisz

Forrás: Fides hírügynökség, Vatican News

Fotó: CNA

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »