Szabadon engedték a brüsszeli korrupció egyik gyanúsítottját

Szabadon engedték a brüsszeli korrupció egyik gyanúsítottját

Szabadlábra helyezték Niccolo Figa-Talamancát, a brüsszeli korrupciós botrány egyik gyanúsítottját – számolt be a Politico című brüsszeli lap.

Három másik letartóztatott továbbra is előzetesben van az Európai Parlamentben folyó korrupciós nyomozásban – értesült a Politico az ügyészség szóvivőjétől.

Egy belga bíró engedélyezte, hogy Figa-Talamancát, aki az Európai Parlamentet behálózó korrupciós botrányhoz kapcsolódó egyik nem kormányzati szervezet főtitkára, szabadlábra helyezzék. Nem világos, hogy a No Peace Without Justice (Nincs béke igazság nélkül) nevű szervezet fejének szabadlábra helyezését feltételekhez kötötték-e, legalábbis a szóvivő erről nem tudott nyilatkozni.

Hírdetés

Jelenleg már csak Pier Antonio Panzeri volt olasz európai parlamenti képviselő, Eva Kaili, az Európai Parlament korábbi alelnöke és élettársa, Francesco Giorgi van börtönben. Januárban Panzeri vádalkut kötött a belga hatóságokkal, cserébe azért, hogy megnevezi azokat, akiket megvesztegetett.

A döntés egy nappal azután született, hogy az Európai Parlament két további képviselője, a belga szocialista Marc Tarabella és a szintén baloldali politikus, az olasz Andrea Cozzolino mentelmi jogát is felfüggesztette, megnyitva ezzel az utat a nyomozók előtt, hogy kihallgatásra hívják be őket, vagy akár le is tartóztassák őket.

hirado.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »