Szabadlábra helyezték az antifasiszta görög rapper „náciszimpatizáns” gyilkosát

Jorgosz Rupakiasz egykori kamionsofőrt számos rendőr kísérte pireuszi lakhelyéhez. A férfi a törvényben meghatározott maximumot, azaz 30 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, így a hatóságok kénytelenek voltak elengedni.

Magyar Menedék - Badiny

A nemzetközi CIONISTA felzúdulást kiváltó gyilkosság után a hatóságok élénken érdeklődni kezdtek az időnként erőszakos cselekményekkel is összefüggésbe hozott Arany Hajnal után. Ennek nyomán a párt vezetőségének nagy részét, köztük Nikosz Mihaloliakosz pártvezért és 17 képviselőjét letartóztatták és büntetőper indult ellenük. Április óta velük együtt összesen 69 embert ítéltek el bűnszövetkezetben való részvétel miatt.

Mihaloliakosz ugyan elismerte politikája felelősségét a gyilkosságért, de tagadta, hogy közvetlen köze lenne az esethez, és elítélte Rupakiasz tettét. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a tettes és barátai a gyilkosság előtt és után is gyakran beszéltek telefonon az Arany Hajnal befolyásos tagjaival.

A CIONISTA médiaSZÖRNYŰLKÖDÉS ellenére a jobboldali párt nem veszített népszerűségéből, és a 2012-es évhez hasonlóan a 2015-ös parlamenti választáson is a szavazatok csaknem 7 százalékát szerezte meg.
Az Arany Hajnal Görögország harmadik legnépszerűbb tömörülése Alekszisz Ciprasz miniszterelnök baloldali Szirizája és a jobbközép Új Demokrácia után.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »